Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

NEW pc build cannot install any os keeps going back to gigabyte start up screen

Tags:
  • Power Supplies
  • Build
  • Gigabyte
  • Windows 7
Last response: in Windows 7
Share
March 29, 2013 5:09:01 PM

hi i have recently build a new pc from scratch. Firslty i hav had a few problems in the beginning becus the first mobo i baught the pc kept turning on and off after a few seconds and also didnt have a signal to a monitor.

I swapped for a second mobo and power supply same thing happend this time the pc turned off after 3 seconds...I returned both and got a third mobo becus i used different power supply and ram.

still problem occured so i thought only the motherboards was a defo problem. with the third mobo my pc finally started up booted up on screen HARAAAY!!

however now the problem is whenever i boot from cd to install windows 7 the windows logo shows but doesnt load up into installation and partiction page etc just stuck on the windows logo then reboots itself to gigabye start up. Now im thinking the cpu is at fault becus its used however the shop i baught it from said they fully test there cpu. I need xpert advice please help!!!! some1 any1 ive wasted 2 weeks on this build i just want my pc done its fustrating not only me but my wife!!! aswel


gigabyte z77-hd3 new
i5 2500k Used
hd 7870 new
8 gb vengence corsair black used
kingspec ssd 64gb/ samsung 320gb hdd both new
corsair 750w psu new
standard blu ray drive new

More about : build install back gigabyte start screen

a b ) Power supply
March 29, 2013 8:31:35 PM

Try with SSD only connected, and try with onboard graphics. Get that radeon out and unplugg that HDD.

Also.. don't know which Windows version you are using, but i had same problem recently when i tried to install old RC windows 7 version.
m
0
l
March 30, 2013 5:56:49 AM

i have tried with only the ssd and with out gpu still the same problm however i am ashamed to say all the cds ive been using are pirates copies.... however again people have told me it doesnt make a difference the only time it would make a difference to installation would be after when your connected to the internet... I hve ordered a genuine copy to see if it would make a difference, are you sure the cd could be a problem???
m
0
l
Related resources
a b ) Power supply
March 30, 2013 8:24:21 AM

shahidakaprince said:
i have tried with only the ssd and with out gpu still the same problm however i am ashamed to say all the cds ive been using are pirates copies.... however again people have told me it doesnt make a difference the only time it would make a difference to installation would be after when your connected to the internet... I hve ordered a genuine copy to see if it would make a difference, are you sure the cd could be a problem???



It does not anything to do with pirated or genuine. It can have something with version of windows. Release candidate, retail, oem... Try to install on HDD drive without SSD.
m
0
l
March 30, 2013 2:25:44 PM

Feldmarschall said:
Try with SSD only connected, and try with onboard graphics. Get that radeon out and unplugg that HDD.

Also.. don't know which Windows version you are using, but i had same problem recently when i tried to install old RC windows 7 version.


Feldmarschall said:
shahidakaprince said:
i have tried with only the ssd and with out gpu still the same problm however i am ashamed to say all the cds ive been using are pirates copies.... however again people have told me it doesnt make a difference the only time it would make a difference to installation would be after when your connected to the internet... I hve ordered a genuine copy to see if it would make a difference, are you sure the cd could be a problem???



It does not anything to do with pirated or genuine. It can have something with version of windows. Release candidate, retail, oem... Try to install on HDD drive without SSD.


yes i tried with just hdd same thing happend... im waiting for my copy of windows 7 i baught it i belive its a full retail version...

i just got info back its a oem copy is that ok? ive seen many videos install the same thing... could it be the processor?
m
0
l
a b ) Power supply
March 30, 2013 3:51:34 PM

I really don't see why would it be CPU.

If it's OEM versione then it menas it's final version and that's ok.

Can you please download any kind of Linux distro and try to install it? Use let's say some old Backtrack 3 (one cd) if you have somewhere to donwload it and try with it please so we could rule out possible DVD disk/drive failure or simply software failure of somekind.
m
0
l
March 31, 2013 6:27:37 AM

Feldmarschall said:
I really don't see why would it be CPU.

If it's OEM versione then it menas it's final version and that's ok.

Can you please download any kind of Linux distro and try to install it? Use let's say some old Backtrack 3 (one cd) if you have somewhere to donwload it and try with it please so we could rule out possible DVD disk/drive failure or simply software failure of somekind.



yes i just tried to boot linux from usb drive same thing happend it boots up then freezes and goes back to the gigabyte start up page.... so annoying i tried the same usb and all the windows cd on my laptop they booted up just fine.... im so sure its my processor becuase i read on a few forums that they had been experiencing familiar problems, whereby they solved it by buying another cpu or reinstalling it properly into the socket... I t could also be ram but i tested different ram and same thing happend... but hey i can be wrong... Any ideas??? please help thank you

m
0
l
a b ) Power supply
March 31, 2013 8:52:49 AM

OK. One lasts thing. If you unplug all of your storage devices from PC and optical drive and try to boot linux or windows from usb does it still happen?

If so then I'm out of ideas and you can go with CPU fix.

m
0
l
March 31, 2013 12:39:29 PM

Feldmarschall said:
OK. One lasts thing. If you unplug all of your storage devices from PC and optical drive and try to boot linux or windows from usb does it still happen?

If so then I'm out of ideas and you can go with CPU fix.



i tried it same thing... crashes... so annoying lol i baught another processor and going to try if not its defo my mobo and il buy another one yet again....and return the rest... il let you know what happens when i used a different processor

m
0
l
Related resources
!