Help needed..My front panel Audio ports and USB ports are not working...

I have Asus M4N68T-M-Le-V2 motherboard...My front panel ports are not working at all But my back Audio and USB ports are working fine...I'm using Windows 8 OS currently and i also tried on Win7 but it didn't work..
What i did so far:

-I thought it might be the problem with drivers so updated,reinstalled etc...

-I checked the connectivity of the front panel to the motherboard,it seems there is a wiring to motherboard port which is saying front panel..(I don't know if its a connection for both Audio and USB...Big ?? here) and there is no other pin which is saying front panel and so...

-After some googling i found that Asus boards by default use HD Audio and its currently running on my system.According to some experts,by changing the front panel setting of HD audio to AC'97 in bios will work..SO i did the same and saved and restarted....Now it still showing HD audio in my system tray and still no sound from the front panel...

In device manager under Audio it shows Digital Audio (HDMI )
I have HD 6670 graphics card which is connected to monitor via VGA cable..

How do i make it to work...?
Is the problem with Motherboard or with cabinet itself? (my cabinet is from Zenith)
6 answers Last reply
More about needed front panel audio ports usb ports working
  1. Download the manual from http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=1&m=M4N68T-M+LE+V2&hashedid=lmmJ9tOlOWTbWM3V
    Check at page 1-21 and see if there's a connection to that port.
    Same for the USB (page 1-26).
  2. alexoiu said:
    Download the manual from http://support.asus.com/download.aspx?SLanguage=en&p=1&m=M4N68T-M+LE+V2&hashedid=lmmJ9tOlOWTbWM3V
    Check at page 1-21 and see if there's a connection to that port.
    Same for the USB (page 1-26).


    Everything seems to be in place....

    From front panel there are 3 wires...but 2 are connected to motherboard(1 is the audio port and second is to front panel port and 1 is not connected(It a four pin shows ground,+D,-D,+5v..there are two of them like this in one wire)...
  3. Those are the USB connectors. Check the pinout in the manual and connect them.
    If you disconnect the speakers from back and connect them in front, does it work?
  4. alexoiu said:
    Those are the USB connectors. Check the pinout in the manual and connect them.
    If you disconnect the speakers from back and connect them in front, does it work?


    Yes connected the USB pin.But not working either...Doesn't show up in device manager...

    nope..It didn't work neither..
  5. alexoiu said:
    Those are the USB connectors. Check the pinout in the manual and connect them.
    If you disconnect the speakers from back and connect them in front, does it work?


    bought new cabinet...Still none of the ports in front panel are working... :(

    Someone please help me with this...
  6. Can you post a picture (link to picture) with the new cabinet front connectors? And one about how have you connected them to the motherboard headers?
Ask a new question

Read More

Asus Audio Front Panel USB Motherboards