Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

New build, CPU fan stops after 2s then continuous beeping, no bios.

Last response: in Systems
Share
April 1, 2013 4:07:38 AM

Hi all,
Second build, plugged it all together but when i power it up the cpu fan works for about 1-2 second before stopping and then a continuous short beep starts. Before anyone asks the 20+4 power connector and the other 8 pin power connector is in. I've tried without anything other than the cpu/memory plugged in and without the memory/1 stick and it still does the same.

Standoffs are in as well.

Any ideas?

Gigabyte GA-Z77-DS3H
Intel Core i5 3470
Corsair 8GB (2X4GB) DDR3 1600Mhz Vengeance Blue
G7 Power Extreme 780W
April 1, 2013 4:38:14 AM

Is it just the cpu fan? Do any of the other fans work? And have you tried that fan on another connector?
m
0
l
April 1, 2013 4:58:28 AM

I would give the cpu a check, make sure its in properly and no bent pins and that the heatsink is on securely with some suitable thermal compound.
m
0
l
April 1, 2013 6:21:24 AM

ant627 said:
Hi all,
Second build, plugged it all together but when i power it up the cpu fan works for about 1-2 second before stopping and then a continuous short beep starts. Before anyone asks the 20+4 power connector and the other 8 pin power connector is in. I've tried without anything other than the cpu/memory plugged in and without the memory/1 stick and it still does the same.

Standoffs are in as well.

Any ideas?

Gigabyte GA-Z77-DS3H
Intel Core i5 3470
Corsair 8GB (2X4GB) DDR3 1600Mhz Vengeance Blue
G7 Power Extreme 780W


Figured it out. Was just cpu fan and cpu was fine. Was dodgey memory, all sorted now. Thanks for your help.
m
0
l
Related resources
!