Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Graphics card's fan is spinning but isn't detected in device manager

Last response: in Graphics & Displays
Share
April 15, 2013 6:28:44 AM

Hello,
I bought a new graphics card recently and I installed it.
The fan is spinning, but it won't get detected by the device manager. My old graphics card isn't detected either. I'm currently using the onboard one.
Neither graphics card needs an additional power supply plug thingy, so it's not that. Is it possible that my PCI-E slot is broken?
Thanks in advance.
Specs
April 15, 2013 6:38:06 AM

First thing I'd so is check for bent pins inside the slot.
I recently "lost" the 2nd pci-e slot on my motherboard while changing cards out -- removed one card (working) put in another card and the new card didn't work. Put the original card back in - it didn't work anymore either. In my case it also ended up breaking the cards... nothing like losing 2x 7970s in one day...
m
0
l
April 15, 2013 7:49:15 AM

fickdich said:
Hello,
I bought a new graphics card recently and I installed it.
The fan is spinning, but it won't get detected by the device manager. My old graphics card isn't detected either. I'm currently using the onboard one.
Neither graphics card needs an additional power supply plug thingy, so it's not that. Is it possible that my PCI-E slot is broken?
Thanks in advance.
Specs


I know this may seem to obvious but did you install the drivers correctly plus whats your motherboard?

namdlo said:
First thing I'd so is check for bent pins inside the slot.
I recently "lost" the 2nd pci-e slot on my motherboard while changing cards out -- removed one card (working) put in another card and the new card didn't work. Put the original card back in - it didn't work anymore either. In my case it also ended up breaking the cards... nothing like losing 2x 7970s in one day...


aww man I hope your warranty wasn't void
m
0
l
Related resources
!