Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Output Audio playing with my Mic input please help

Last response: in Components
Share
April 16, 2013 2:43:57 PM

I've been reading everywhere and I still can't find a solution to this issue. It's driving me bat crazy. When I use my mic, people who are listening to me they also hear whatever is playing on my computer as if I am directly streaming it. I may not be wording it correctly because I'm not familiar with the terminology.

I have tried everything that anyone has ever suggested. To clear some points out:

-No, the sound is not being PICKED UP by the mic, it is literally playing THROUGH the mic. So reducing my mic sensitivity is not going to work.
-I have tried all that enabling/disabling Stereo Mix in the recording devices nonsense.
-I am currently using Windows 7 with Realtek HD Audio.
-The right recording device is selected (Mic in at rear panel (pink))

The headset is new, it has the two color mic/headset jacks through an adapter.

Using Ventrilo, Teamspeak3, Skype or Mumble will cause this issue to pop up and I'm sure it will pop up in any other program that requires me to use my mic.

-However I did find a solution for Mumble. If I change the echo to multichannel, it will stop playing my output audio.

I tried to emulate what I did for Mumble on the rest of my computer but I can't find any settings similar to it. Most likely because I don't have enough knowledge about this kind of thing.

This is basically the ideal set up to stream. They can hear my computer sounds and me talking in perfect quality. -_- But I don't want this 24/7!

If anyone at all can help me. I will be so, so, so thankful.


April 16, 2013 2:48:45 PM

-.-
MICS dont play sound...
SPEAKERS do...

Microphones do not have what is required to actually make sound...
m
0
l
April 16, 2013 2:50:58 PM

Ok let me rephrase it. When I use my mic, when people listen to me they also hear whatever is playing on my computer as if I am directly streaming it.
m
0
l
Related resources

Best solution

September 8, 2013 6:40:17 PM

I've had this problem and i just couldn't fugure it out. Until... I used the rear jacks, not the front;)
Share
September 9, 2013 8:14:34 AM

Janick Vorre said:
I've had this problem and i just couldn't fugure it out. Until... I used the rear jacks, not the front;)


Yea pretty much what I did lol Super simple solution that made me facepalm for a few minutes.
m
0
l
!