Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Issue with HDMI cable and Bios Menu

Last response: in Systems
Share
July 2, 2013 7:20:32 PM

Fixed my original issue, new question!
My HDMI cable connected to my monitor and GPU doesn't let me see my Bios menu. The screen will just remain black until Windows 7 loads and the menu will never appear (even if I do hit the delete key around the time when it would, I am left with a black screen). My VGA cable does however load the BIOS menu, so I don't know why the HDMI doesn't?
a b $ Windows 7
July 2, 2013 7:29:20 PM

is your BIOS up to date?

is the drive connected to the main controller (maybe Intel) on the motherboard, or a secondary controller?
m
0
l
July 2, 2013 7:53:24 PM

dingo07 said:
is your BIOS up to date?

is the drive connected to the main controller (maybe Intel) on the motherboard, or a secondary controller?

I actually figured out the solution, I just hadn't partitioned the drive yet, got it working now! That being said, I do have one more issue. I can't access Bios with my HDMI cable, only with VGA which is kind of weird. The screen will just be black and then windows will load and everything is fine, the BIOS menu never shows up (and if I hit delete around the time when it would, the result is just a black screen that doesn't go away). Have any idea on how to fix this? It's the last problem I think I have.
m
0
l
Related resources

Best solution

a b $ Windows 7
July 2, 2013 9:29:16 PM

BIOS is typically viewable from port number 1 on the gpu only
Share
July 2, 2013 11:29:03 PM

dingo07 said:
BIOS is typically viewable from port number 1 on the gpu only

Yeah, I actually realized that I had forgotten to take out my VGA cable when I added the HDMI so I was using two at the same time which caused the issue, just removed the VGA and I was all set after that. T
m
0
l
!