Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Installed CPU Cooler - No monitor display

Last response: in Motherboards
Share
July 13, 2013 8:35:59 PM

Hello TomsHardware, today I installed a new CPU cooler for my CPU, the Cooler Master Hyper 212 EVO. However, after installing this new CPU cooler, my system will not boot. There is absolutely no display on the monitor.

Looking at the LEDs, the hard drive seems to be working as if the system were booting fine, but the mouse's laser wouldn't light unless I plugged it's USB only halfway.

I have tried re-installing the cooler but that did not work.
The CPU does heat up, and all the fans spin.

Removing the CMOS battery and putting it back in a few minutes later did not work.

System Specs:

AMD FX-6300 3.5GHz Six-Core CPU
MSI AM3+ 970 Motherboard
SPECTEK 8GB RAM
SAPPHIRE Radeon HD 7770 1GB
Seagate 1TB HDD
LG 24X DVD Burner
COOLER Master 500W PSU + Case
COOLER Master Hyper 212 EVO

Best solution

a b C Monitor
a c 201 à CPUs
a c 210 V Motherboard
July 13, 2013 8:43:13 PM

I have seen this before with the 212. I'll be doing a MoBo replacement tomorrow. Once before I have run into this and I have another one on the dining room table. In both instances, removal of the heat sink revealed that the mounting hardware had cut into the MoBo damaging some of the circuits. I am seeing a red LED indicating a memory issue but the user reported that all he did was swap coolers. I also see some scratch marks on the MoBo where the hardware attached......will confirm tomorrow.
Share
a c 135 à CPUs
a b V Motherboard
July 13, 2013 8:51:38 PM

Have you tried putting on your original stock heatsink? If that doesn't work, definitely something is awry.
m
0
l
Related resources
!