Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

gtx 670 ftw sli performs same as 1 card?

Tags:
  • Gtx
  • Games
  • SLI
  • FPS
  • Graphics
Last response: in Graphics & Displays
Share
July 16, 2013 10:25:35 AM

Hey there i am having some strange issues with my gtx 670 sli, no matter what game i play i get kinda the same fps like i do with 1 card, in call of duty black ops 2 i am getting about 150-180 fps which is good but i wanted to be future secured with my pc so i got another 670 so i am ready for GTA V. and wanted to try sli i have reinstalled windows with both cards so i was sure there was no old drivers so i reinstalled all my games and tryed bo2 again i was expecting 200fps all the time when i was getting 150-180 before but i am getting 120-200 avange 170 i just got a new 850w psu because i thought it was something with the power but no luck and when i see gpu usage with sli both gpu usage are about 70% max and with single gpu i get 97% i dont know what could be wrong anymore? i think it could be a bad motherboard but i am not sure what do u guys think? i really hope someone can help me with this else i lost the money for nothing :S

My specs are

Motherboard ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z
CPU: Amd fx 8350
Ram: Kingston Hyper X
Psu: XFX PRO850W XXX Edition
GPU: 2x EVGA gtx 670 FTW

Thx in advance :) !!

More about : gtx 670 ftw sli performs card

Best solution

July 16, 2013 10:31:38 AM

thect1 said:
Hey there i am having some strange issues with my gtx 670 sli, no matter what game i play i get kinda the same fps like i do with 1 card, in call of duty black ops 2 i am getting about 150-180 fps which is good but i wanted to be future secured with my pc so i got another 670 so i am ready for GTA V. and wanted to try sli i have reinstalled windows with both cards so i was sure there was no old drivers so i reinstalled all my games and tryed bo2 again i was expecting 200fps all the time when i was getting 150-180 before but i am getting 120-200 avange 170 i just got a new 850w psu because i thought it was something with the power but no luck and when i see gpu usage with sli both gpu usage are about 70% max and with single gpu i get 97% i dont know what could be wrong anymore? i think it could be a bad motherboard but i am not sure what do u guys think? i really hope someone can help me with this else i lost the money for nothing :S

My specs are

Motherboard ASUS CROSSHAIR V FORMULA-Z
CPU: Amd fx 8350
Ram: Kingston Hyper X
Psu: XFX PRO850W XXX Edition
GPU: 2x EVGA gtx 670 FTW

Thx in advance :) !!


How many cores is your test game using? Unless it can use all 8 cores on the 8350 this is probably CPU limited, not GPU limited.

This is still not wasted money though, as lowering the load on your cards makes them run cooler, and the fans will be quieter, and the cards will last longer.
Share
July 16, 2013 11:11:57 AM

when i run the game i use all 8 cores, well in that point of view it is not but when i bought it for performence it is when i get almost the same fps with single gpu and with sli then i would rather save the money and buy something else :) 
m
0
l
!