Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Amd Athlon 2 x4 620 heat problem

Last response: in CPUs
Share
July 24, 2013 8:35:18 AM

So i recently got this old PC back.. What i saw was a weird thing, the CPU temperature was above the normal temps.
Here are some Pictures http://tinypic.com/r/2mynp21/5
and http://tinypic.com/r/140dzfa/5
I ran Prime-95 to test the load temps. They were exceeding the max temperatures of the CPU. I got like 76 C!!! and i immediately shut down prime. Those temperatures were like 5 C above the max(71C).
Also i noticed that the CPU fan isn't quite right, normal idle is ~3300 RPM and sometimes after a long lad time it climbs up to ~5000 RPM.
I changed the thermal paste but still no temperature drop.

When i start the PC i go in to the bios to check the temperatures, they are like 42 C. I read some topics on the internet and i see like that is the load Temperature that some people get, but mine is on idle!
Can the CPU sensor be damaged cause the PC didnt shut down when i reached that high temperature which i stated above.

Other System Specs
MB: MSI 785GM-E65
GPU:Radeon HD4850
Ram:4GB 1333mhz dual channel
PSU:720W

If you could help me fix my problem that would be great. Thanks :) 
a b À AMD
a b à CPUs
July 24, 2013 8:48:11 AM

didn't check links but................ did you try removing the heatsink and cleaning the old thermal paste off the processor and heatsink and reapplying new?
m
0
l
July 24, 2013 8:55:30 AM

swifty_morgan said:
didn't check links but................ did you try removing the heatsink and cleaning the old thermal paste off the processor and heatsink and reapplying new?


Yes i did that but still no drop in temps. Could the sensor be damaged or some false reading on tenps?
m
0
l
a b À AMD
a b à CPUs
July 24, 2013 9:42:03 AM

try core temp.
m
0
l
!