Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Laptop shuts off 10 seconds after power on!!!?

Last response: in Laptops & Notebooks
Share
August 3, 2013 3:41:18 AM

Hello,
I have a Lenovo Z61m 9450 HAG laptop. About a month ago I bought a new power adaptor for my laptop.
The laptop worked fine for the first day with the new power adaptor. The next day it begun to shut it self off after 10 sec when I press the power button. When I compared the original power brick with the new one I saw that the power outputs didn't match. The original one was 90W, 20V and had 4.5 A and the new one had 90W, 19V (+/-5%) and had 4.73 A. I tried with the original adapter but no dice. I tried to clean the laptop from dust, hold the power button for 30 seconds (without electricity getting to the computer), I tried to remove the BIOS battery for 30 seconds and I hear the fan running when I power it on. I cant get into BIOS because it shuts down no mather what I do after 10 seconds. The screen appears when I press the power button. No error code appears on the screen just the normal screen on boot up. The Windows loading page doesn't even have a chance to show up. The warranty expired in 2009. I don't hear any beeps. I looked at the manual for non beep symptoms and it says that the RAM is faulty. I don't think so because the screen wouldn't show up then. The laptops hardware hasn't been modified.

Laptop specifications:
Processor: Intel T7200(2GHz)
RAM: PC2-5300 667 MHz 1 GB (one stick)
Graphic card: 128MB ATI Radeon X1400
OS: Windows XP Professional
HDD: 120GB 5400rpm HD

Thanks for your help & time!!!
Much love!

Best solution

August 3, 2013 3:51:52 AM

Try to remove battery, plug old adapter 90W 20V 4.5A and try to press power button to see what happens.
May be your battery is dead.
Share
August 3, 2013 4:01:44 AM

I tried but no dice! Thanks for your reply :D 
m
0
l
Related resources
August 3, 2013 4:10:16 AM

pranjiluka said:
I tried but no dice! Thanks for your reply :D 


When you plug old or new charger, do you see on your laptop is it charging battery?
m
0
l
August 3, 2013 4:30:49 AM

My battery broke down 2 years ago but I remember that the light was orange during charging. When my battery broke down there wasnt any light. When I got the new power adaptor the battery light was blinking orange. It was blinking while the laptop was still operational but now nothing. Only the cable light is green.

m
0
l
August 9, 2013 5:54:38 AM

pranjiluka said:
Hello,
I have a Lenovo Z61m 9450 HAG laptop. About a month ago I bought a new power adaptor for my laptop.
The laptop worked fine for the first day with the new power adaptor. The next day it begun to shut it self off after 10 sec when I press the power button. When I compared the original power brick with the new one I saw that the power outputs didn't match. The original one was 90W, 20V and had 4.5 A and the new one had 90W, 19V (+/-5%) and had 4.73 A. I tried with the original adapter but no dice. I tried to clean the laptop from dust, hold the power button for 30 seconds (without electricity getting to the computer), I tried to remove the BIOS battery for 30 seconds and I hear the fan running when I power it on. I cant get into BIOS because it shuts down no mather what I do after 10 seconds. The screen appears when I press the power button. No error code appears on the screen just the normal screen on boot up. The Windows loading page doesn't even have a chance to show up. The warranty expired in 2009. I don't hear any beeps. I looked at the manual for non beep symptoms and it says that the RAM is faulty. I don't think so because the screen wouldn't show up then. The laptops hardware hasn't been modified.

Laptop specifications:
Processor: Intel T7200(2GHz)
RAM: PC2-5300 667 MHz 1 GB (one stick)
Graphic card: 128MB ATI Radeon X1400
OS: Windows XP Professional
HDD: 120GB 5400rpm HD

Thanks for your help & time!!!
Much love!


m
0
l
August 27, 2013 5:13:21 AM

Come on people I need this solved! Please help!
m
0
l
!