Hard drive shows up in Bios, but not in Windows

Running Windows 7 home prem edition. Currently in my bios I can see the hard drive installed on sata port 4, however when I go into windows I don't see the hard drive listed at all.

Hard drive Seagate Barricuda 7200 rpm 1TB

During windows install I just left the ssd connected, then after I got the computer up and running I plugged in the sata cable for the 7200 hd. Anybody have any clue of what I may be doing wrong or what to check. I've searched through a few topics here but can't find an answer thus far.
9 answers Last reply
More about hard drive shows bios windows
  1. Edit: So in disk management it does show up, how do I set this up as a secondary hard drive for my pc through this?
  2. Did you format the HDD that isn't showing up? If it was a brand new drive, it might not have been formatted and I don't think Windows would detect it as a usable drive.
  3. Since you know how to get into disk management, just format it clean... If you got stuff that you need on that drive then I suggest plugging into another computer and move data out, also it could be a driver issue so try to like install driver, go to device manager and try to install it from there...
  4. Swordkd said:
    Did you format the HDD that isn't showing up? If it was a brand new drive, it might not have been formatted and I don't think Windows would detect it as a usable drive.


    Ding! Ding! Ding!
  5. Found a guide, wizard didn't initialize so i had to do new logic drive got it running sorry for the post guys!
  6. MrRline said:
    Found a guide, wizard didn't initialize so i had to do new logic drive got it running sorry for the post guys!


    Get your new GPU yet?
  7. egilbe said:
    MrRline said:
    Found a guide, wizard didn't initialize so i had to do new logic drive got it running sorry for the post guys!


    Get your new GPU yet?


    Probably another week or so :(
  8. MrRline said:
    egilbe said:
    MrRline said:
    Found a guide, wizard didn't initialize so i had to do new logic drive got it running sorry for the post guys!


    Get your new GPU yet?


    Probably another week or so :(


    But its coming together, so that's progress
  9. egilbe said:
    MrRline said:
    egilbe said:
    MrRline said:
    Found a guide, wizard didn't initialize so i had to do new logic drive got it running sorry for the post guys!


    Get your new GPU yet?


    Probably another week or so :(


    But its coming together, so that's progress


    Heck yeahh, and just got my old gfx card to work to tide me over for the time being w00t!
Ask a new question

Read More

Windows BIOS Hard Drives Components