Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

APU update not working need help NOW!!!!!

Tags:
Last response: in Graphics & Displays
Share
August 5, 2013 8:37:49 PM

So i have just recently built this new computer, and I used AMD's new Richlands A10 APU, MSI's FM2-A75MA-E35 motherboard, a 480 PSU, and a 2TB harddrive.

so I downloaded and installed all of the motherboard's driver, and then went to install the display driver for the apu, I used AMD's newest catalyst installer (AMD Catalyst 13.6 Beta 2) because it was the only installer that it could recognize the it was the new apu. I then install the driver and everything else that it comes with. then a message pop up saying that the computer needs to reboot to finish the installation. then when the starting windows showed, it took longer than usual and then a blank screen shows.
I restart the computer then it says that either windows has failed to start or that windows is not responding. I need help NOW!!!!!!!!!

More about : apu update working

August 6, 2013 9:24:58 AM

expl0itfinder said:
Have you tried starting windows in safe mode? it sounds like a corrupt driver installation. I recommend the 13.4 driver. You can get it here:
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/rad...


Like start the computer in safe mode and install the 13.4 driver in safe mode? because I did that and a message said that it failed to load detection driver.
m
0
l
Related resources

Best solution

August 6, 2013 9:38:45 AM

Rafael Oliveira said:
expl0itfinder said:
Have you tried starting windows in safe mode? it sounds like a corrupt driver installation. I recommend the 13.4 driver. You can get it here:
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/rad...


Like start the computer in safe mode and install the 13.4 driver in safe mode? because I did that and a message said that it failed to load detection driver.


Yes. Make sure you download it on a different computer first, and then put it on a thumb drive, and install it from there. If the issue persists, try installing this first:
http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.as...
Share
August 6, 2013 12:52:19 PM

expl0itfinder said:
Rafael Oliveira said:
expl0itfinder said:
Have you tried starting windows in safe mode? it sounds like a corrupt driver installation. I recommend the 13.4 driver. You can get it here:
http://support.amd.com/us/gpudownload/windows/Pages/rad...


Like start the computer in safe mode and install the 13.4 driver in safe mode? because I did that and a message said that it failed to load detection driver.


Yes. Make sure you download it on a different computer first, and then put it on a thumb drive, and install it from there. If the issue persists, try installing this first:
http://www.microsoft.com/en-us/download/confirmation.as...


I did what you said and the message still said that it failed to load detection driver.
m
0
l
August 6, 2013 12:57:47 PM

Hmm. Have you tried update the motherboard BIOS? I believe the BIOS that is loaded with the motherboard does not support Richland.
m
0
l
August 6, 2013 2:28:57 PM

IT WORKED!!!!When to make sure it actually worked, I went to device manager-display adapters-AMD Radeon HD 8670D. I then updated the driver. But there is a black box around the screen that is annoying. I right-clicked the desktop and went to screen resolution but the resolution is at its highest.HELP!!
m
0
l
August 6, 2013 2:48:19 PM

Rafael Oliveira said:
IT WORKED!!!!When to make sure it actually worked, I went to device manager-display adapters-AMD Radeon HD 8670D. I then updated the driver. But there is a black box around the screen that is annoying. I right-clicked the desktop and went to screen resolution but the resolution is at its highest.HELP!!


What kind of connection are you using for your monitor?
m
0
l
August 6, 2013 4:57:58 PM

Rafael Oliveira said:
HDMI


That may be the issue. Try something like VGA, or preferably, DVI.
m
0
l
!