Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Plasma Monitor Settings? Driver Problem?

Tags:
  • Monitors
  • Graphics
Last response: in Graphics & Displays
Share
August 16, 2013 7:05:31 PM

So I have a Plasma screen. A nice Panasonic ST50 that I insist on using as a cpu monitor. It looks pretty good, but not spectacular. It has about a one inch bar between the actual screen border and what the cpu displays on.

After trying all the settings I could find between my PC and screen menu, I upgraded from a ATI HD 5770 to a R7850 from Best Buy.

When I installed the card and restarted the computer. It looked wonderful for about 2 minutes until the computer said it had installed the proper drivers for my new graphics card and needed to be restarted. Once it reinstalled everything and went back to it's 'proper driver' installation, it returned back to the same border and lackluster color.

Seems to me this is a driver and not a hardware problem. I'm keeping the GPU, though as I think I'll like it for the games I play, in the meantime though I don't know what to do about this problem.

One thing I noticed is that when it looked good, the display in the control panel said 'Generic Monitor'

Now that it looks bad again, it says 'Panasonic TV0'

I don't get any options to change it back to 'Generic Monitor'

Under my TV's 'HD' aspect adjustments is where I was able to get it to adjust the picture to the edge of the screen in 'generic monitor' mode, but now that it is in 'Panasonic TV0' mode the 2 options for aspect adjustments don't help.

I would love some help troubleshooting this as I am determined to make this work.

More about : plasma monitor settings driver problem

Best solution

a b C Monitor
August 16, 2013 7:21:00 PM

BrianBond said:
So I have a Plasma screen. A nice Panasonic ST50 that I insist on using as a cpu monitor. It looks pretty good, but not spectacular. It has about a one inch bar between the actual screen border and what the cpu displays on.

After trying all the settings I could find between my PC and screen menu, I upgraded from a ATI HD 5770 to a R7850 from Best Buy.

When I installed the card and restarted the computer. It looked wonderful for about 2 minutes until the computer said it had installed the proper drivers for my new graphics card and needed to be restarted. Once it reinstalled everything and went back to it's 'proper driver' installation, it returned back to the same border and lackluster color.

Seems to me this is a driver and not a hardware problem. I'm keeping the GPU, though as I think I'll like it for the games I play, in the meantime though I don't know what to do about this problem.

One thing I noticed is that when it looked good, the display in the control panel said 'Generic Monitor'

Now that it looks bad again, it says 'Panasonic TV0'

I don't get any options to change it back to 'Generic Monitor'

Under my TV's 'HD' aspect adjustments is where I was able to get it to adjust the picture to the edge of the screen in 'generic monitor' mode, but now that it is in 'Panasonic TV0' mode the 2 options for aspect adjustments don't help.

I would love some help troubleshooting this as I am determined to make this work.


There should be an option for overscan (or underscan) in your Catalyst control panel. Try experimenting with that.
Share
a b C Monitor
August 16, 2013 7:35:14 PM

What drivers are you using for your GPU? If you are using the default drivers that windows installs go to www.amd.com and download the drivers from there. The drivers that Windows installs do not have all the options available that you will get from AMD.
m
0
l
Related resources
August 16, 2013 7:55:25 PM

I am now redownloading Catalyst Control Center from the AMD site. Mine wouldn't even open. I'll go from there and update the page with my progress.
m
0
l
August 16, 2013 8:23:30 PM

Catalyst Control Center from AMD looks different from the one I used before... I didn't know there was a difference. Uninstalling and re-installing was the first part of the fix, then the overscan /underscan option was the best solution. I can play with colors and calibration in other settings. Thanks for your help.
m
0
l
a b C Monitor
August 16, 2013 9:12:41 PM

BrianBond said:
Catalyst Control Center from AMD looks different from the one I used before... I didn't know there was a difference. Uninstalling and re-installing was the first part of the fix, then the overscan /underscan option was the best solution. I can play with colors and calibration in other settings. Thanks for your help.


Glad to help. :) 
m
0
l
!