Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Overclocking Phenom II x4 965 - Correct Voltage?!

Last response: in Overclocking
Share
August 20, 2013 12:26:04 PM

Hey guys, today I got two nice SP120s from Corsair and chucked them onto my Hyper 212 (sitting on a Phenom II x4 965) - after a complete clean out of my case. The temps were looking great (29 at idle and 44 on full load Prime95), so I decided to do some overclocking with AMD Overdrive. I noticed that before overclocking my voltage was sitting at 1.45v stock which seemed quite high. I put the CPU up from 3.4GHZ straight to 4.0GHZ (20x200) and in Prime95 im getting max temps of 60C which IMO is great!! However, the voltage is set to 1.5 and CPUID HWMonitor is showing that the maximum voltage is hitting up to 1.544 on the CPU. Should I be worried about this? Looking for an answer to this as I don't know what I should change. Open to any suggestions, thanks, Rob.

Btw, I'm running it on a ASrock Extreme 3 motherboard with 8GBs of Vengeance 1666 and an XFX 6950. :) 

Best solution

a b K Overclocking
a b À AMD
a b à CPUs
August 20, 2013 12:52:33 PM
Share

Robbaazz said:
Hey guys, today I got two nice SP120s from Corsair and chucked them onto my Hyper 212 (sitting on a Phenom II x4 965) - after a complete clean out of my case. The temps were looking great (29 at idle and 44 on full load Prime95), so I decided to do some overclocking with AMD Overdrive. I noticed that before overclocking my voltage was sitting at 1.45v stock which seemed quite high. I put the CPU up from 3.4GHZ straight to 4.0GHZ (20x200) and in Prime95 im getting max temps of 60C which IMO is great!! However, the voltage is set to 1.5 and CPUID HWMonitor is showing that the maximum voltage is hitting up to 1.544 on the CPU. Should I be worried about this? Looking for an answer to this as I don't know what I should change. Open to any suggestions, thanks, Rob.

Btw, I'm running it on a ASrock Extreme 3 motherboard with 8GBs of Vengeance 1666 and an XFX 6950. :) 


If it is stable and within 1.55, you are fine.
August 20, 2013 12:55:48 PM

The Q6660 Inside said:
Robbaazz said:
Hey guys, today I got two nice SP120s from Corsair and chucked them onto my Hyper 212 (sitting on a Phenom II x4 965) - after a complete clean out of my case. The temps were looking great (29 at idle and 44 on full load Prime95), so I decided to do some overclocking with AMD Overdrive. I noticed that before overclocking my voltage was sitting at 1.45v stock which seemed quite high. I put the CPU up from 3.4GHZ straight to 4.0GHZ (20x200) and in Prime95 im getting max temps of 60C which IMO is great!! However, the voltage is set to 1.5 and CPUID HWMonitor is showing that the maximum voltage is hitting up to 1.544 on the CPU. Should I be worried about this? Looking for an answer to this as I don't know what I should change. Open to any suggestions, thanks, Rob.

Btw, I'm running it on a ASrock Extreme 3 motherboard with 8GBs of Vengeance 1666 and an XFX 6950. :) 


If it is stable and within 1.55, you are fine.


That's great to hear! Temps are looking good! No bluescreens and it hasn't touched 1.55, only 1.544 ;D So It's looking all good! Thanks very much for the reply, have a nice evening! :) 
a b K Overclocking
a b À AMD
a b à CPUs
August 20, 2013 12:57:37 PM

Robbaazz said:
The Q6660 Inside said:
Robbaazz said:
Hey guys, today I got two nice SP120s from Corsair and chucked them onto my Hyper 212 (sitting on a Phenom II x4 965) - after a complete clean out of my case. The temps were looking great (29 at idle and 44 on full load Prime95), so I decided to do some overclocking with AMD Overdrive. I noticed that before overclocking my voltage was sitting at 1.45v stock which seemed quite high. I put the CPU up from 3.4GHZ straight to 4.0GHZ (20x200) and in Prime95 im getting max temps of 60C which IMO is great!! However, the voltage is set to 1.5 and CPUID HWMonitor is showing that the maximum voltage is hitting up to 1.544 on the CPU. Should I be worried about this? Looking for an answer to this as I don't know what I should change. Open to any suggestions, thanks, Rob.

Btw, I'm running it on a ASrock Extreme 3 motherboard with 8GBs of Vengeance 1666 and an XFX 6950. :) 


If it is stable and within 1.55, you are fine.


That's great to hear! Temps are looking good! No bluescreens and it hasn't touched 1.55, only 1.544 ;D So It's looking all good! Thanks very much for the reply, have a nice evening! :) 


No problem, don't forget to select best answer :p 
!