Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Can't connect laptop to tv through HDMI

Last response: in Graphics & Displays
Share
August 21, 2013 1:19:05 AM


I'm trying to connect my Asus N53S running windows 7 to a viewsonic tv through HDMI. I'm going to Control panel > Hardware and Sound > Connect to an external display. When I click "detect" it says that no other displays are detected.
If I click the first drop down menu I get options for either my NVIDIA GT540M or Inter(R) HD Graphics 3000. Selecting either option I am only given the choice of VGA connection. HDMI never comes up as an option.

HDMI is also not listed under my audio devices.

I have updated all my audio and graphics drivers and rebooted several times with no success. Any ideas of what else I could try?

More about : connect laptop hdmi

August 21, 2013 1:39:11 AM

Hi,
Check the manual if there's an option in BIOS for enabling the HDMI or other setting/keys combination.
Edit: Try Fn+F8
m
0
l
August 21, 2013 8:15:46 AM

alexoiu said:
Hi,
Check the manual if there's an option in BIOS for enabling the HDMI or other setting/keys combination.
Edit: Try Fn+F8


The manual doesn't say anything about BIOS. Fn+F8 briefly shows a picture of my laptop which says LCD underneath it. Any other ideas?
m
0
l
Related resources
August 21, 2013 10:51:09 AM

It might be a driver issue. What devices are listed in device manager under graphics adapters?
m
0
l
August 21, 2013 12:07:09 PM

alexoiu said:
It might be a driver issue. What devices are listed in device manager under graphics adapters?


The drivers listed are:
Intel(R) HD Graphics 3000
NVIDIA GeForce GT 540M

Both drivers have been updated to the latest versions.
m
0
l

Best solution

August 21, 2013 12:13:48 PM

No other ideas. It might be a connector issue http://forums.whirlpool.net.au/archive/1844069
but I'm not sure.
Try contacting ASUS Support.
Share
August 21, 2013 12:33:40 PM

alexoiu said:
No other ideas. It might be a connector issue http://forums.whirlpool.net.au/archive/1844069
but I'm not sure.
Try contacting ASUS Support.


The link you posted had the solution. Turned out the issue was that the port was sitting to deep inside that laptop so that the HDMI cord wasn't plugging all the way in. Once I modified the HDMI cable I was able to plug it in all the way worked. Thanks so much for your help :) 
m
0
l
August 21, 2013 12:36:45 PM

Glad you've solved it. Good luck!
m
0
l
December 28, 2013 3:34:51 AM

alexoiu said:
Glad you've solved it. Good luck!


Sounds interesting. I must check this right away when I get home to my TV. I have been fighting long time to get the picture from Asus X53T laptop to 42" Sony LCD-TV properly. The picture starts first OK, but after a couple of minutes watching the colors go wild to give pink-orange-turquoise. No matter what program or plain Windows logo.

I have changed the HDMI-cable. I have updated Graphic drivers. The laptop runs Windows 7 with all upgrades carried out.

When using VGA-ports in laptop and TV everything works properly.

I'll report here if my problem is also this kind of physical connector problem.

Regards, HifiTollo, Finland



m
0
l
!