Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

No Sound Using HDMI Cable Box to HDMI TV; HDMI video Diables Component TV for Tivo Input

Last response: in Home Theatre
Share
August 29, 2013 1:22:26 AM

I am getting no sound on a 50" Vizio TV, running HDMI from the new cable box. I had the same problem with another TV, so I returned it, bought another, but same problem with new TV. Then exchanged the cable box, thinking it was bad, but still no sound, with only HDMI cable connected. Tried component with RCA audio, and that works. Have tried new HDMI cable, still no sound. Sound turned up on Cable box and TV, no mute. Have reset audio and TV to original factory settings. Any reason for sound not to be on new HDMI Vizio TV? Discovered that HDMI video connection disables component, so I can't use a second Series One Component Tivo as input even if HDMI audio works. Any suggestions on how to get HDMI audio to work? Sounds simple to do, but no go. Should component Tivo be able to work? Have Series 3 HDMI Tivo, but want to watch older recorded video on old Tivo. Only able to use component from cable box to TV to get any sound. Frustrated as can be. Any ideas?

Best solution

August 29, 2013 1:37:58 AM

On your cable remote, go to audio settings. Make sure you audio digital output is HDMI.
Share
August 29, 2013 5:46:52 AM

hsyuts said:
On your cable remote, go to audio settings. Make sure you audio digital output is HDMI.


Thanks you, that solved the problem! I greatly appreciate your help!
m
0
l
Related resources
!