Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

new lenovo y510p won't connect to wifi

Last response: in Windows 8
Share
September 5, 2013 7:54:14 PM

I just got a Lenovo y510p and when I try to connect to the internet it says that it is connected but I am unable to use the internet. I have tried a lot of things and nothing seems to work although I was able to get the internet to work for a couple of minutes at one point but I haven't since. Any ideas? Also I have very little computer knowledge so explain to me as if I am a little kid thanks!
a c 292 * Windows 8
September 5, 2013 11:33:41 PM

Are other machines able to connect successfully to the same router?
Then try booting into Safe Mode.
Charms Menu/Power/Hold down Shift key and select Restart.
Choose Troubleshoot then Advanced Options, Startup Settings.
Machine reboots, choose '5' Safe Mode + Networking
See if it works there...
If it does, try Clean Boot to find out which process is causing the problem
http://support.microsoft.com/kb/929135
September 6, 2013 5:28:07 PM

This didn't work but I did figure out that by turning off my router and then turning it back on I can get the internet to work for around 10 minutes and then it losses connection again anyone know why this would happen?
Related resources
a c 292 * Windows 8
September 6, 2013 11:03:27 PM

Probably best to re-post this thread in the Networking Forum, meanwhile if other machines suffer the same problem it would mean your Router/Router setup is suspect, try connecting with another PC...
September 10, 2013 5:27:09 PM

dodger46 said:
Probably best to re-post this thread in the Networking Forum, meanwhile if other machines suffer the same problem it would mean your Router/Router setup is suspect, try connecting with another PC...

Everything else connects fine except sometimes it will just so working and I have to restart the router because the internet gets really slow or just stops working

a c 292 * Windows 8
September 10, 2013 10:58:59 PM

Don't suppose you have 'LogMein' installed? (Plays havoc with some Network Adapters...)
September 14, 2013 6:31:43 PM

I also had this problem with mine when I got it. I did this and it has been working fine since. Connect your laptop through the Ethernet port. Go to google type in lenovo support click the link. Click "Drivers & Software" then "Laptop & Tablets", "Ideapad Y series laptops", "Ideapad Y510p Notebook" then click the green "Submit" button. Once you've done that go to "Networking: Wireless LAN" look for what you are running and press [+] click for files then download now. Hope this helps sorry about all the " " lol.
a b * Windows 8
September 14, 2013 7:57:56 PM

I have the y410p, and while I personally didn't have any issues with the internet I did hear that intel proset wireless software sometimes caused problems and that after getting rid of that (just the software) it went away. I don't know if y510p had the same problems, but it could be something to look into
September 15, 2013 7:52:49 PM

I was able to fix it by putting a password on my Wi-Fi and idea why this was a problem?
September 15, 2013 7:54:37 PM

Sorry about the double post also thanks to everyone that tried to help

Best solution

a c 292 * Windows 8
September 15, 2013 11:23:45 PM
Share

ethanmcp said:
Sorry about the double post also thanks to everyone that tried to help

Must be something to do with the Lenovo Wireless Connection Software, perhaps not happy with non secure connection, i.e. no password!

!