Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Random ping spikes when pinging 216.52.241.254

Last response: in Networking
Share
September 13, 2013 1:51:03 PM

Hello guys, I've been getting some random lag spikes while playing my game recently. The lag spikes last anywhere from 2-5 seconds. I decided to run a ping test via cmd prompt to furthermore investigate the issue.

The ping test is as follows: (See bolded lines)
Spoiler

C:\Users\****>ping 216.52.241.254 -t
Pinging 216.52.241.254 with 32 bytes of data:
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=90ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=75ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=106ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=86ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=75ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=75ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=75ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=77ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=76ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=87ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=323ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=83ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=74ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=74ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=73ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=74ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=75ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=74ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=75ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=74ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=77ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=75ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=74ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=79ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=274ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=457ms TTL=239

Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=73ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=78ms TTL=239
Reply from 216.52.241.254: bytes=32 time=78ms TTL=239


I've ruled out the issue being the router by hard wiring my computer straight to the modem. My ISP is telling me they're have no issues and see no issues with my connection.

Would someone be able to offer some advice that may help me fix this issue?



**If you need anything else from me just ask below and I will edit this message and include it.
September 13, 2013 4:15:49 PM

Aveach

Please read the forum rules in the Read This First sticky at the top of the forum. Bumpage is not allowed. Thank you.
m
0
l
September 13, 2013 8:33:47 PM

WyomingKnott said:
Aveach

Please read the forum rules in the Read This First sticky at the top of the forum. Bumpage is not allowed. Thank you.


Do I just let the thread continue to have 0 probability of being unanswered?
m
0
l

Best solution

September 15, 2013 7:03:13 AM

Yes. If you want to argue that, you can PM me or the Community Manager, jpishgar. Arguing in public is also discouraged. Complaints about me should be directed to jpishgar, not to me.
Share
!