Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

RAID 5 not showing in windows 7 unless I open bios when booting.

Last response: in Storage
Share
October 5, 2013 6:16:07 PM

I have 3 1TB drives in raid 5 but they aren't showing up in windows.

Now, if I press DEL on the ASRock screen to go into bios my drives show up in green as functioning, and in the bios they are in raid configuration. So I exit and continue to boot and voilĂ  they show up in My Computer as (D:) .
If I now restart from windows, and let it do it's thing, they are gone again.

Anyone have any ideas cause its wierding me out.

Best solution

a c 252 G Storage
a b $ Windows 7
October 6, 2013 10:53:20 AM

3minjence said:
I have 3 1TB drives in raid 5 but they aren't showing up in windows.

Now, if I press DEL on the ASRock screen to go into bios my drives show up in green as functioning, and in the bios they are in raid configuration. So I exit and continue to boot and voilĂ  they show up in My Computer as (D:) .
If I now restart from windows, and let it do it's thing, they are gone again.

Anyone have any ideas cause its wierding me out.


Have you tried updating your BIOS?

Yogi

Share
October 7, 2013 3:59:49 AM

3minjence said:

Have you tried updating your BIOS?

Yogi



I flashed the BIOS and it seems to boot fine now, strange bug. Thank you. =)
m
0
l
a c 252 G Storage
a b $ Windows 7
October 7, 2013 6:23:13 AM

3minjence said:
3minjence said:

Have you tried updating your BIOS?

Yogi



I flashed the BIOS and it seems to boot fine now, strange bug. Thank you. =)


You're welcome! Glad that it worked!

Yogi

m
0
l
Related resources
!