Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Bios won't boot my HDD (but he can see it)

Last response: in Laptops & Notebooks
Share
October 21, 2013 9:43:49 PM

Hello guys!
I have a problem and i need to solve it very quick. Please help me! :( 
I have a laptop ASUS A56CA. The moderboard model is K56CA.
I just installed Windows 7 Ultimate x64 and everything was working great!
After i finished installing all my apps, i sow that is a new Bios version available, and i flashed it with Asus FlashUtility.
The process was successfully completed, and the next time i restarted my laptop, the bio popped up.
Now, the bios can't boot my HDD.

Here are the steps i made:
- My previously Bios version was 206
- I installed Bios version 208 (successfully)
- The computer restarted, and entered automatically in Bios
- Now, the Bios doesn't have boot options anymore.
- When i reboot the laptop, and press ESC (boot device select menu), there are none devices.
- I loaded the default settings in Bios, but no changes.
- If i enter (in Bios) in "Advanced" - "Sata Config", sata mode is set to "AHCI" and i can see my two sata devices: "Hard Disk" and "ATAPI CDROM"
- I go back to "Boot option" and no items here. :( 
- I tried to use the "Easy Flash" function and flash the Bios again from a USB Drive, but he won't do that beacause the version is the same (and it won't work with a older one).

What can i do? Please help! :( 

More about : bios boot hdd

Related resources
a b D Laptop
a c 116 Ĉ ASUS
October 21, 2013 10:16:01 PM

try clicking on delete boot option and see if you can make a new one..looks like a bios bug.
m
0
l
October 21, 2013 10:19:39 PM

smorizio said:
try clicking on delete boot option and see if you can make a new one..looks like a bios bug.


The "Delete boot option" is also empty....
m
0
l
a b D Laptop
a c 116 Ĉ ASUS
October 21, 2013 10:23:25 PM

all i can say contact asus..something not right.
m
0
l

Best solution

a b D Laptop
a b Ĉ ASUS
October 21, 2013 10:28:54 PM

Enable CSM. disable secure boot under the security tab.
Share
October 21, 2013 10:43:35 PM

smorizio said:
all i can say contact asus..something not right.


unksol said:
Enable CSM. disable secure boot under the security tab.


OMG! It worked! Thank you! :) 
What is that CSM? And PXE OpROM?
m
0
l
March 31, 2014 9:05:35 PM

3AgL3_DeeJay said:
smorizio said:
all i can say contact asus..something not right.


unksol said:
Enable CSM. disable secure boot under the security tab.


OMG! It worked! Thank you! :) 
What is that CSM? And PXE OpROM?


Ok guys I have about the same prob with my Asus ROG G75vx Only i did not flash my bios ect just powerd up this way. It sees my hdd in the Sata config but has no boot options for the hdd . I disabled secure boot and enabled csm witch now seems to allow me to boot from cd usb ect but i have none my Os win 8 is stuck on the unreconized hdd?? any help would greatley be apreciated.I am a newb but have some understanding of it all and I am a very fast learner.but not a great speller. lol
m
0
l
June 2, 2014 12:00:35 PM

Hello everyone !

I have the exact same problem: my HDDs are listed in the Advanced SATA configuration, but not in the Boot option priorities...
I disabled the Secure Boot and enabled Launch CSM but it still doesn't work... Any ideas ??
m
0
l
June 23, 2014 2:34:04 PM

bmerkamp said:
3AgL3_DeeJay said:
smorizio said:
all i can say contact asus..something not right.


unksol said:
Enable CSM. disable secure boot under the security tab.


OMG! It worked! Thank you! :) 
What is that CSM? And PXE OpROM?


Ok guys I have about the same prob with my Asus ROG G75vx Only i did not flash my bios ect just powerd up this way. It sees my hdd in the Sata config but has no boot options for the hdd . I disabled secure boot and enabled csm witch now seems to allow me to boot from cd usb ect but i have none my Os win 8 is stuck on the unreconized hdd?? any help would greatley be apreciated.I am a newb but have some understanding of it all and I am a very fast learner.but not a great speller. lol


MxFragz said:
Hello everyone !

I have the exact same problem: my HDDs are listed in the Advanced SATA configuration, but not in the Boot option priorities...
I disabled the Secure Boot and enabled Launch CSM but it still doesn't work... Any ideas ??


I had exactly the same problem. Finally, I decided to install windows using Win7 DVD and the bios options recovered after the installation!

m
0
l
!