Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

New built pc wont boot/no display

Last response: in Components
Share
October 22, 2013 11:26:15 AM

all new components
all lights and fan are working when turned on
Monitor is working

my set up
Motherboard : GIgabyte fm2+ a88x sniper
CPU : AMD A8 6600k stock heat sink
Ram : Crucial Ballstix Sport d3 4g 1600mhz 1 stick
PSU : Corsair vs450

October 22, 2013 11:31:39 AM

sounds like bad ram. can't test it though since you only have one stick. find some more ddr3 ram and try a different stick of ram. i'm willing to bet that's your problem.
m
0
l
October 22, 2013 11:12:06 PM

ingtar33 said:
sounds like bad ram. can't test it though since you only have one stick. find some more ddr3 ram and try a different stick of ram. i'm willing to bet that's your problem.


yes its the ram. but when i tested it(4gd3 1600mhz) on a older ddr3 board its working fine.then
used my old 2g d3 1333 ram on my new gigabyte a88x then its now showing display

the question is why does the 4gd3 1600mhz ram wont work on the new gigabyte a88x board?
while its working fine on a older board
m
0
l
Related resources
October 23, 2013 11:34:34 AM

good question.

i can take a stab at it though. AMD cpus don't like single sticks of ram, and tend to become quite unstable. it's possible your cpu can't play nice with a single stick of ram. that or the ram is, quite simply incompatible with your motherboard. thats a rarity these days but i'm not sure what else it could be.
m
0
l
October 23, 2013 11:53:39 AM

ingtar33 said:
good question.

i can take a stab at it though. AMD cpus don't like single sticks of ram, and tend to become quite unstable. it's possible your cpu can't play nice with a single stick of ram. that or the ram is, quite simply incompatible with your motherboard. thats a rarity these days but i'm not sure what else it could be.


so i cant use my 1600 ram?

m
0
l
October 23, 2013 12:24:36 PM

kr0n31 said:
ingtar33 said:
good question.

i can take a stab at it though. AMD cpus don't like single sticks of ram, and tend to become quite unstable. it's possible your cpu can't play nice with a single stick of ram. that or the ram is, quite simply incompatible with your motherboard. thats a rarity these days but i'm not sure what else it could be.


so i cant use my 1600 ram?



just taking a short in the dark really. here is something to try.

Its possible you have the ram in the wrong slot. Try your single stick of ram in each ram slot, one at a time. it sounds silly but it actually does matter which slot your ram is plugged into on the motherboard.
m
0
l
!