Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Game lag after Windows 8.1 Update?

Last response: in Video Games
Share
November 20, 2013 10:18:44 PM

Today I was playing games on my computer (everything running smoothly), stopped to do homework and decided to install the 8.1 update while I wasn't on. I come back after restarting after the update and my games lag. Two examples would be League of Legends and Assassins Creed with ridiculously low FPS.

Microsoft OS 64-

So far what I've done:
-Re-installed drivers which had the error 43 message. The one on my Radeon went away, but the Intel one comes and goes every time I re-install it only to come back after reboot, either way there is still lag. Edit: Neither get the error message.
-I am currently running a McAfee scan, so if malware/etc is the case I will edit, but I doubt it.

Edit: McAfee came up with no results. Currently running defrag using RegCross. Edit: Did recommended repairs. Nothing Fixed.

Edit: Right now I'm thinking that maybe it's my games that got scrambled in the update; re-installing Assassins Creed. Edit: Re-installed with no results.

I also saw posts about "mouse lag" and a patch for that was put out-I downloaded that as well to no effect.

Thanks,
Word
November 21, 2013 6:28:40 PM

Bump
m
0
l
November 21, 2013 6:34:19 PM

Thats really weird.
m
0
l
Related resources
November 22, 2013 3:08:14 AM

I suspect its driver related but can't help further, sorry.
m
0
l
November 22, 2013 5:45:00 AM

@Simon12
I was originally getting an "Error (43)" Message on my drivers, but after re-installing them this error went away. But could it still be them? My Lap top is still in warranty should I just send it in? lol
m
0
l
March 24, 2014 8:29:00 AM

Wordta said:
Today I was playing games on my computer (everything running smoothly), stopped to do homework and decided to install the 8.1 update while I wasn't on. I come back after restarting after the update and my games lag. Two examples would be League of Legends and Assassins Creed with ridiculously low FPS.

Microsoft OS 64-

So far what I've done:
-Re-installed drivers which had the error 43 message. The one on my Radeon went away, but the Intel one comes and goes every time I re-install it only to come back after reboot, either way there is still lag. Edit: Neither get the error message.
-I am currently running a McAfee scan, so if malware/etc is the case I will edit, but I doubt it.

Edit: McAfee came up with no results. Currently running defrag using RegCross. Edit: Did recommended repairs. Nothing Fixed.

Edit: Right now I'm thinking that maybe it's my games that got scrambled in the update; re-installing Assassins Creed. Edit: Re-installed with no results.

I also saw posts about "mouse lag" and a patch for that was put out-I downloaded that as well to no effect.

Thanks,
Word


m
0
l
March 24, 2014 8:31:32 AM

same thing is happening to me done every thing
- Reinstalled fifa 14
- updated nvidea driver
- patched game
done every thing but nothing is happening
PLEASEzzzzzzzzzzzzzzz HELP
m
0
l
April 3, 2014 1:55:46 AM

disable the virtualization support in BIOS
m
0
l
April 3, 2014 4:31:36 AM

Call MS support and ask them.
m
0
l
!