Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Issue Loading OS - GG GA-X79-UP4

Last response: in Motherboards
Share
December 15, 2013 9:12:14 AM

I have just put a new build together and when I attempted to install Win 7, I got stuck in the section "Where do you want to Install Windows".

Basically, it s not recognizing any drivers there. When I follow the mobo's manual instructions to load the driver using the dvd, it says the driver for that specific chipset is out dated. I got the newest one from the Gigabyte's web site, and upon loading it, nothing happens. It goes through the process, but when it goes back to select driver location, I don't see anything.

I m wondering if there s anything going on in the BIOS. I pretty much just loaded the optimized defaults and confirmed if all the peripherals were there and my SSD was there.

Specs:

Intel Core i7-3820 Sandy Bridge-E 3.6GHz LGA 2011
GIGABYTE GA-X79-UP4 LGA 2011 Intel X79
EVGA 02G-P4-2763-KR GeForce GTX 760 2GB
G.SKILL Ripjaws X Series 8GB (2 x 4GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 x2
Intel SSD 320 Series 120GB
OCZ 600MXSP

I feel like I m running in circles now. This is my first time doing this, any info would be greatly appreciated.

More about : issue loading x79 up4

a c 150 V Motherboard
December 15, 2013 10:07:00 AM

your bios must be ahci for the ssd and the dvd drive should be the first boot device to install the os also the ssd must be plug in the first sata port in the motherboard name 0 or 1 .
m
0
l
December 15, 2013 10:25:01 AM

scout_03 said:
your bios must be ahci for the ssd and the dvd drive should be the first boot device to install the os also the ssd must be plug in the first sata port in the motherboard name 0 or 1 .


Done both. Still getting the same issue when prompted to select drivers in "where do you want to install windows" section.
The message " No drivers were found. Click Load driver to provide a mass storage driver for installation." come up at the bottom. I load the newest driver from my USB, but still nothing comes up to select.

m
0
l
Related resources

Best solution

a c 150 V Motherboard
December 15, 2013 4:18:40 PM

you have to install windows before on the ssd then after you put in the motherboard driver you need the os first .
Share
December 15, 2013 7:03:44 PM

scout_03 said:
you have to install windows before on the ssd then after you put in the motherboard driver you need the os first .


I was able to format my SSD and install Win7. Since I was re-using my SSD from a previous build, Win7 install wasn't recognizing the driver because of the OS in it. Once I formatted it, I was gtg.

Thanks anyway!
m
0
l
a c 150 V Motherboard
December 16, 2013 6:41:20 PM

so did you solve your issue or need more help .
m
0
l
December 19, 2013 6:58:40 AM

scout_03 said:
so did you solve your issue or need more help .


I solved it. Thanks for the assistance!

m
0
l
!