Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Problems With New build

Tags:
  • New Build
  • Systems
  • Hard Drives
Last response: in Systems
Share
December 15, 2013 1:23:32 PM

Hi,
I'm having some problems with my finished new build.

First off, sometimes when I'm on the computer if just suddenly shuts down and my HDD is not recognized anymore. I can usually fix this by just unplugging and plugging back in the SATA cable in the hdd.

I've also encountered a time when my top fan stopped spinning. And i used the same method to fix that as well.

I have a
1) WD blue 1tb HDD
2) fractal design top fan connected to the fractal design fan controller in the case.
3)ASUS M5A97 R2.0 motherboard

Thanks for the help

More about : problems build

December 15, 2013 6:16:40 PM

It could be either the motherboard or your power supply. What unit do you have? What's the rest of your build?
m
0
l
December 15, 2013 7:41:49 PM

Jacob McIntosh said:
It could be either the motherboard or your power supply. What unit do you have? What's the rest of your build?


I have a
1)Corsair CX600M power supply
2)xfx radeaon 7850 1gb core edition
3)8gb 2133mhz gskills ripjaws ram
4)corsair h55 cooler
5)amd fx6300 cpu
m
0
l
Related resources

Best solution

December 15, 2013 8:10:41 PM

Might try a different SATA port - also make sure you have the latest BIOS and mobo drivers
Share
December 15, 2013 9:51:07 PM

Ok, I still have not updated the mobo driver , so I'll try that. Right now its running fine after I switched sata ports been on for 8 hours with no issues. Hopefully it stays like that
m
0
l
December 15, 2013 10:08:50 PM

Will keep fingers crossed for you ;) 
m
0
l
!