Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Problem after installing AMD Catalyst Software Suite?

Last response: in Graphics & Displays
Share
December 17, 2013 12:51:13 AM

So I am trying to install drivers for my A8-5600K graphics and I get a successful installation, but after rebooting I keep getting a "Cannot Display This Video Mode" and Optimum resolution 1680x1050 60Hz black screen. I am able to boot up in safe mode and uninstall the display adapter, but I still have a problem booting up normally. I can boot up normally if I uninstall both the display adapter and its drivers, but then that leaves me with the question of how can I install the required drivers?
December 17, 2013 12:58:19 AM

http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Window...
Windows 64 bit drivers right there, be sure to install in Program Files and not in Program Files (x86).

Is this a new PC? old PC? was it built by you? sinds when does this happen? did it work sometime before? Need to know allot more before i can do anything?
m
0
l
December 17, 2013 1:34:25 AM

DragonChase said:
http://support.amd.com/en-us/download/desktop?os=Window...
Windows 64 bit drivers right there, be sure to install in Program Files and not in Program Files (x86).

Is this a new PC? old PC? was it built by you? sinds when does this happen? did it work sometime before? Need to know allot more before i can do anything?


I apologize for not providing enough information (I am a newb). This is a new PC I built and is running Windows 7 Ultimate 64 bit. This started happening the moment I loaded up one of my games for the first time. Ever since then I have not been able to fix the resolution problem. Everything seems to be working except the AMD drivers.
m
0
l
Related resources

Best solution

a b À AMD
December 17, 2013 1:42:21 AM

Use this to completely remove all display drivers
http://www.guru3d.com/files_details/display_driver_unin...

Install the latest drivers DragonChase pointed you to ^^

And then update/repair DirectX
http://www.microsoft.com/en-sg/download/details.aspx?id...
Share
December 17, 2013 2:03:43 AM

huilun02 said:
Use this to completely remove all display drivers
http://www.guru3d.com/files_details/display_driver_unin...

Install the latest drivers DragonChase pointed you to ^^

And then update/repair DirectX
http://www.microsoft.com/en-sg/download/details.aspx?id...


I followed all three steps in that same order and I still get the 1 : Analog Input black screen with the "Cannot Display This Video Mode" and "Optimum resolution 1680x1050 60Hz." I ran the display driver uninstaller in safe mode and I made sure that the latest drivers were installed in Program Files and not Program Files (x86). Any other tips?

m
0
l
a b À AMD
December 17, 2013 2:11:18 AM

What monitor and cable are you using? Make sure the cable is tight on both ends.
m
0
l
December 17, 2013 2:32:44 AM

huilun02 said:
What monitor and cable are you using? Make sure the cable is tight on both ends.


I am using a 22 inch DELL monitor and a VGA cable with two male heads. The cable is secured on both ends.
m
0
l
a b À AMD
December 17, 2013 2:35:03 AM

What board are you using, and the monitor's native resolution.
m
0
l
December 17, 2013 2:44:31 AM

huilun02 said:
What board are you using, and the monitor's native resolution.


I think I may have fixed it. I went into my BIOS and set everything to default and I was able to boot normally with the AMD drivers no problem. I did not think that was the problem since I had my system overclocked way before this problem occurred. Regarding your question, I have a MSI A75 P33 and the monitor's native resolution is 1680x1050.
m
0
l
a b À AMD
December 17, 2013 2:50:49 AM

Glad your problem was solved.
m
0
l
!