Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

FX-8350 running at 1.92v!

Tags:
Last response: in CPUs
Share
December 21, 2013 6:31:59 AM

Just checked in CPU-Z and my new 8350 is running at 1.92 volts which is surely far higher than it should be? I haven't changed anything in the bios.

Any advice?

More about : 8350 running 92v

December 21, 2013 6:35:56 AM

1.92 volts cpu-z is showing wrong at this voltage you will burn your house =)

try update your motherboard bios
m
0
l
a b à CPUs
December 21, 2013 6:37:20 AM

are you sure? it probably is false reading. what vcore is shown in bios? whats the temperature?

Amdlova said:
1.92 volts cpu-z is showing wrong at this voltage you will burn your house =)

try update your motherboard bios


btw, 1.92 would not burn your house. i was running 1.8v at 5+ghz on fx-4100, but it was 99c idle
m
0
l
Related resources
December 21, 2013 6:37:41 AM

check the voltage in BIOS as well and check temperatures just in case
that seems too high, it should not work. Maybe just reading errors
m
0
l
December 21, 2013 6:41:39 AM

Showing 128C in CPUID HWmonitor...

Checking bios now.
m
0
l
December 21, 2013 6:55:53 AM

just imagine the TDP on 1.8v 350w?
m
0
l
December 21, 2013 6:57:22 AM

Reset the bios and it's back down with a min of 0.840 and a max of 1.404.

Bit confused about the bios - the motherboard is new. Out of the box I had the EZmode and Advanced mode but then I flashed to the latest version and now can't access EZmode - even when I click the option.

Do I have a bad flash or something?
m
0
l
December 21, 2013 8:15:32 AM

Yep, was indeed a bad bios flash. All back to normal now. Here's hoping it hasn't damaged the CPU at all and it was just a bad reading.

Thanks for the help.
m
0
l
!