Solved Closed

Computer won't detect my video card anymore

Hello!

My computer won't detect my video card anymore, it always start using the iGPU and is not using my video card at all! I tried to make the PCIE as priority in the BIOS but it doesnt work, still use iGPU and when I go back to the BIOS the priority option is reset to AUTO. The video card IS correctly connected to the PSU. I tried to put it in the second PCI-E x16 slot but it still doesnt work. I also tried to reset de BIOS and it didint work either. The CMOS battery is fine and is not dead because when I removed it and put it back in, some options in the BIOS changed to stock.
When I start my computer with the HDMI cable connected to the GPU the screen doesnt turn on as if it didnt detect a source, I then have to plug it in the mother board to actually see something.

The problem is that it used to work before but I had trouble. When I turned on my PC, 1 time out of 2 the PC would boot using the video card as GPU and 1 time out of 2 it would boot using the processor's graphics. When it booted with processor graphics I had to turn it off before it load windows then retry, but now it doesn't work at all!

Possible cause: It stopped working when I accidently unplugged the power cord from the wall while it was turned on. I didn't notice because I was insanely mad at my playstation 3 and left the room. I came back later, plugged the power cord back in, got blank screen because it started with integrated graphics, turned it off, turned it on again, turned it off again because it didn't work, turned it on again, but unsuccessful. I plugged my hdmi cable into the motherboard to see wtf was going on and windows couldnt start so I had to use a backup to repair it.

any clues?

Asus P8Z68-pro gen 3
MSI GTX 660 ti Power Ed
i7 2600
750 Watt PSU
11 answers Last reply Best Answer
More about computer detect video card anymore
  1. Also I cannot update the video card driver because it says "This graphics driver could not find compatible graphics hardware"
  2. OK first what does Device Manager show in regards to your GPU? Does it show up at all is a stop code showing for it?
  3. It doesnt show at all, it only show Intel(R) HD graphics
  4. anyone have an idea of what the problem is?
  5. Right now is best to exclude that your gpu is dead or something, try to plug it on another build to see.
  6. Best answer
    i have the same exact problem !

    in my rig, no signal output with my R9 280x when i use internal gpu it works, when i use other low end ati card(pcie) it works....when i plug my 280x to another computer ...IT WORKS so WTF ?

    PSU are brand new 750w
  7. Vladimir Jankovic said:
    i have the same exact problem !

    in my rig, no signal output with my R9 280x when i use internal gpu it works, when i use other low end ati card(pcie) it works....when i plug my 280x to another computer ...IT WORKS so WTF ?

    PSU are brand new 750w


    What is your psu brand?
    Looks like that psu can´t handle that card.
  8. Vladimir Jankovic said:
    i have the same exact problem !

    in my rig, no signal output with my R9 280x when i use internal gpu it works, when i use other low end ati card(pcie) it works....when i plug my 280x to another computer ...IT WORKS so WTF ?

    PSU are brand new 750w


    I have the exact same graphics card and problem pls. message me how you fix it, Thank You
  9. I'm also having exact same problem with HD 7750.. Did you mange to solve the issue?
  10. I'm sorry guys I didn't check this forum for a while but now I have enough.
    I still have the same issue and I don't get it at all...
    The video card DOES WORK, I tested it in my friend's computer and it worked perfectly... No I didn't solve the issue....
  11. Also having same problem with 7780HD. Worked just fine till I moved my computer to another room, now it blue screens and the video card hasn't worked since after updating bios and drivers and several reseatings.
Ask a new question

Read More

BIOS Computers Graphics Cards Graphics