Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

AMD Catalyst Control Center doesn't work on win 8.1

Last response: in Graphics & Displays
Share
December 27, 2013 3:02:30 AM

Since the update on win 8.1 AMD CCC won't work. I know this topic has been discussed many times, still I don't get it working.
This is what I've tried so far:
- reinstall win 8&8.1
- trying it with different versions of the AMD CCC (last try with 13.9 and the newest, 13.11 / 13.12)
- trying different workarounds like uninstall the graphic card in the device Manager

My computer is a Samsung 700z3a-s02ch, graphics: AMD Radeon™ HD6490M. I run win 8.1 64bit

Any suggestions?
a b U Graphics card
December 27, 2013 3:05:52 AM

Same thing happened to me, once I re-installed the latest AMD drivers, everything worked perfectly.
m
0
l
December 29, 2013 12:36:08 PM

Thank you for your answer.

I did download the latest driver once more... and it worked. Well, it seemed to work since there was no warning during installation and at the end it told me the installation was successful. But there was no CCC on my computer. The folder was just empty. Any ideas?
m
0
l
Related resources
a b U Graphics card
December 29, 2013 1:22:06 PM

migerber said:
Thank you for your answer.

I did download the latest driver once more... and it worked. Well, it seemed to work since there was no warning during installation and at the end it told me the installation was successful. But there was no CCC on my computer. The folder was just empty. Any ideas?


Are you sure it just didn't install somewhere else? Try running a search for it. If you can't find it, try re-downloading it.
m
0
l
December 30, 2013 12:01:56 AM

Yes I'm sure. I did it 5 times by now still it doesn't work. On other forums there is a workaround suggesting to install it in save mode. But it doesn't work there neither. Maybe I just wait for the next version?
m
0
l
a b U Graphics card
December 30, 2013 2:53:04 AM

migerber said:
Yes I'm sure. I did it 5 times by now still it doesn't work. On other forums there is a workaround suggesting to install it in save mode. But it doesn't work there neither. Maybe I just wait for the next version?


Hmmm...That is quite bizarre...You've un-installed it via your control panel right? That's very odd that it won't show up anywhere.
m
0
l
December 30, 2013 5:17:46 AM

I've uninstalled via control panel, yes.

Maybe the installation log helps:

<?xml version="1.0"?>
<?xml-stylesheet type="text/xsl" href="Report.xml.xsl"?>
<monetreport xmlns:D t="urn:schemas-microsoft-com:D atatypes">
<general>
<cmdline>-UI </cmdline>
<time>12/30/13 14:15:12</time>
<action>install</action>
<download></download>
</general>
<dcm>
<primary>
<name>AMD Radeon Graphics Processor</name>
<manufacture>Advanced Micro Devices, Inc.</manufacture>
<chiptype></chiptype>
<chipid>0x6760</chipid>
<vendorid>0x1002</vendorid>
<ssid>0xc0b3</ssid>
<ssvid>0x144d</ssvid>
<classcode>0x030000</classcode>
<revisionid>0x00</revisionid>
</primary>
</dcm>
<exist>
<package>
<description>AMD Catalyst Install Manager</description>
<result></result>
<version>8.0.915.0</version>
<size>20 </size>
</package>
<package>
<description>Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable</description>
<result></result>
<version>10.0.30319</version>
<size>9 </size>
</package>
<package>
<description>Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable</description>
<result></result>
<version>10.0.30319</version>
<size>9 </size>
</package>
<package>
<description>HydraVision</description>
<result></result>
<version>4.2.252.0</version>
<size>6 </size>
</package>
</exist>
<install>
<package>
<description>AMD Catalyst Install Manager</description>
<result>Succeed</result>
<version>8.0.915.0</version>
<size>20 </size>
</package>
</install>
<uninstall>
</uninstall>
<downloaded>
</downloaded>
<resource>
<hwinfo>Hardware information</hwinfo>
<existpkg>Existing packages</existpkg>
<pkg2inst>Packages for install</pkg2inst>
<pkg2uninst>Packages for uninstall</pkg2uninst>
<otherdev>Other detected devices</otherdev>
<errmsg>Error messages</errmsg>
<name>Name</name>
<manufacture>Manufacturer</manufacture>
<chiptype>Chip type</chiptype>
<chipid>Device ID</chipid>
<otherhw>Other hardware</otherhw>
<download>Download packages</download>
<succeed>Success</succeed>
<fail>Fail</fail>
<vendorid>Vendor ID</vendorid>
<classcode>Class Code</classcode>
<revisionid>Revision ID</revisionid>
<ssid>Subsystem ID</ssid>
<ssvid>Subsystem vendor ID</ssvid>
<header1>Catalyst™ Install Manager</header1>
<header2>Installation Report</header2>
<finalstatus>Final Status:</finalstatus>
<versionofitem>Version of Item:</versionofitem>
<size>Size:</size>
<bytes>Mbytes</bytes>
</resource>
</monetreport>
m
0
l

Best solution

a b U Graphics card
December 30, 2013 3:14:42 PM

I really don't know, man. You DL the installer, install it, then the folder is empty...I honestly have no clue why that would even happen.
Share
December 31, 2013 12:09:52 AM

Well thanks anyway. Since yesterday the computer switches graphics card without ccc. so I just try with the next versions.
m
0
l
January 23, 2014 3:13:55 PM

just go to C:\Program Files\AMD\CCC2\Install
there a cc2_install file will be present, click that and your problem will be solved :) 
m
0
l
January 23, 2014 3:15:28 PM

migerber said:
Yes I'm sure. I did it 5 times by now still it doesn't work. On other forums there is a workaround suggesting to install it in save mode. But it doesn't work there neither. Maybe I just wait for the next version?


Solution just go to C:\Program Files\AMD\CCC2\Install
there a cc2_install file will be present, click that and your problem will be solved :) 

m
0
l
February 18, 2014 11:28:28 PM

Aniket V Patil said:


Solution just go to C:\Program Files\AMD\CCC2\Install
there a cc2_install file will be present, click that and your problem will be solved :) 



I have the same issue, CCC is nowhere to be found. So I checked my program files for the AMD folder, but there is no AMD folder there, only ATI and ATI Technologies, which both do not contain CCC2\Install.

Any ideas how I should get this folder/install file?
m
0
l
March 21, 2014 8:54:09 AM

I'm having the same issue and it is preventing me from resizing my screen borders. I cant see my tool bar, window size controls when in full screen or my outermost desktop icons. Its making my system unusable. I've had to use Team Viewer from my laptop as an input device which is ridicules! This is a real problem as it is the only input device for my 65inch TV in my living room where I also work with clients. Please help.
m
0
l
March 31, 2014 12:55:38 AM

hi, i found a simple solution to solve the issue

go to this site: http://support.amd.com/en-us/download its for the driver

download 'AMD clean unistall utility'

and download 'Automatically detect and install'

the unistall utility will remove all amd related drivers and the other one will reinstall all necessary driver

it works for me, hope it helps...

m
0
l
April 20, 2014 10:21:25 AM

yan2303 said:
hi, i found a simple solution to solve the issue

go to this site: http://support.amd.com/en-us/download its for the driver

download 'AMD clean unistall utility'

and download 'Automatically detect and install'

the unistall utility will remove all amd related drivers and the other one will reinstall all necessary driver

it works for me, hope it helps...


uhhm yeah i have an Samsung NP535U3C A03NL and a AMD RADEON HD 7500G and have installed the beta version 14.3 but it is the same problem on my computer and i have installed everytime en everything from 13xx to 14xx but it doesn't works. I have windows 8.1 pro

Greetings Jamie
m
0
l
June 29, 2014 9:07:27 AM

I have similar issue I am running Windows 8.1 +Update on my system AMD CCC worked great until I installed the 14.6 Beta figured well its the beta uninstall everything and installed 14.4 the stable version directly from AMD and installed the drive but I continue to have the same issue that CCC will not open I have ran it as admin and directly from the install folder I see the little blue circle for a second like it is going to open but nothing happens.
m
0
l
!