Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

I am unable to play game which I used to play in my P4(old) PC

Last response: in Graphics & Displays
Share
January 4, 2014 8:23:16 PM

I am unable to play game which I used to play in my P4(old) PC. Generally all games starts ok but after some time blue/green screen appear and hang my pc.

I have tried this games:-
Age Of Empire 3
Rise of Nation
Command & Conquer 3 Kane's Wrath
Call of duty 4

Here is my PC configuration (Generated by EVEREST Ultimate Edition)

Computer:
Computer Type -> ACPI x64-based PC
Operating System -> Windows 8 Enterprise Professional
DirectX -> DirectX 11.0

Motherboard:
CPU Type -> 2x , 4050 MHz
Motherboard Name -> Unknown
Motherboard Chipset -> Unknown
System Memory -> 8162 MB
BIOS Type -> AMI (03/15/11)

Motherboard Properties:
Manufacturer -> MSI
Product -> 970A-G46 (MS-7693)
Version -> 2.0


Display:
Video Adapter -> AMD Radeon HD 6700 Series (1024 MB)
Video Adapter -> AMD Radeon HD 6700 Series (1024 MB)
Monitor -> DELL ****30M

Processor Properties:

Manufacturer -> AMD
Version -> AMD FX(tm)-4100 Quad-Core Processor
External Clock -> 200 MHz
Maximum Clock -> 3600 MHz
Current Clock -> 3600 MHz
Type -> Central Processor
Voltage -> 1.4 V
Status -> Enabled
Socket Designation -> CPU 1
HTT / CMP Units -> 1 / 4

Memory Device Properties: [ Memory Devices / A1_DIMM1 ]

Form Factor -> DIMM
Type Detail -> Synchronous
Size -> 4096 MB
Speed -> 800 MHz
Total Width -> 64-bit
Data Width -> 64-bit
Device Locator -> A1_DIMM1
Bank Locator -> A1_BANK1

Memory Device Properties: [Memory Devices / A1_DIMM3]
Form Factor -> DIMM
Type Detail -> Synchronous
Size -> 4096 MB
Speed -> 800 MHz
Total Width -> 64-bit
Data Width -> 64-bit
Device Locator -> A1_DIMM3
Bank Locator -> A1_BANK3

More about : unable play game play

a b V Motherboard
January 4, 2014 8:36:47 PM

what was your old system....what socket? . what cards....... what opsys...........what is new opsys? what monitor res?
m
0
l
January 4, 2014 9:12:21 PM

In my current system I tried Xp, Win7, Win8 but in all this I got same result.

In my old system I have a intel board with 125 MB graphics card and 1 GB of RAM installed. There I can play Age Of Empire 3, Rise of Nation with no problem.

But In my current system this game starts ok and I can play some times long but suddenly a green/other colored screen appeared with some grrrrrr... sound and my pc just hang. My current pc screen resolution is 1600*900.
m
0
l
Related resources
January 4, 2014 9:22:22 PM

sounds like either faulty hardware or something isn't installed right i would try 1 stick of ram and play with inboard vga , but make sure you installed the hardware correctly ,check everything


is your bios set @ default settings ?
m
0
l

Best solution

a b V Motherboard
January 4, 2014 9:25:43 PM

Burn memtest onto a disk and boot off of it and let it run over night, if it finds any errors at all RMA your memory because it means you have a bad stick or two. Always let it run for a few passes it doesn't always pick stuff up on the first pass.
http://www.memtest.org/
Share
a b V Motherboard
January 4, 2014 9:33:56 PM

disable or uninstall the hd hdmi sound driver from the device manager. don't let windows reinstall it. play. what happens?
m
0
l
!