Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

New motherboard, computer powers on but no booting up.

Last response: in Motherboards
Share
January 18, 2014 12:45:54 AM

Hey,

With my "new" motherboard (Asus P5K) my computer starts (Hard drive runs, fans spin icluding graphics card's), but screen remains black and USB's not working. My friend tested this P5K and its working fine.

The thing is with the same setup everything works fine on my old mobo (IP35 Pro), it just has dead ethernet controllers so i need to replace it.

It's so weird.

I've tried:

-Resetting CMOS
-Only with 1 ram stick
-Checked the connections
-Starting mobo outside of the case

Any ideas?

a c 559 V Motherboard
January 18, 2014 1:38:05 AM

Hi, Try attaching a case speaker to the board and check the beeps when no RAMs.
m
0
l
January 18, 2014 2:09:36 AM

alexoiu said:
Hi, Try attaching a case speaker to the board and check the beeps when no RAMs.


Too bad i got no case speaker :/  I should go buy one.

Any ideas without the speaker?
m
0
l
Related resources
a c 559 V Motherboard
January 18, 2014 2:56:13 AM

Hard to say. What are the other components?
m
0
l
January 18, 2014 3:39:36 AM

Graphics card ---- ASUS EN9800GT HB/HTDI/512M
Processor ---- E8400
Memory ---- 4 x 1 GB DDR2 800Mhz
Power ---- LC6550 (550W)
m
0
l

Best solution

a c 559 V Motherboard
January 18, 2014 3:53:30 AM

Tell your friend to start again the board, update the BIOS, and then try again with your components.
Share
January 18, 2014 11:26:27 AM

Flashing BIOS to newest version made mobo to work with E8400, thanks.
m
0
l
a c 559 V Motherboard
January 18, 2014 11:29:50 AM

You're welcome.
m
0
l
!