Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

Arma 3 on FX-8350 and R9 280X

Last response: in Video Games
Share
February 3, 2014 11:13:40 PM

So, I deciding to buy ArmA 3 seeing as BI, say I should be able to run it as good or better than I do with ArmA 2.
So I put everything on very high as I usually do with ArmA 2 and I only get around 22 FPS in multiplayer.
Lowering the setting to a combination of standard/high and shadows disabled still only gives me around a +3 FPS boost.
I've done the CFG file changes with the Max_Frames_Ahead but this didn't do anything.
Is this on my end or is that BI Lied and Arma 3 just runs terribly?

More about : arma 8350 280x

February 3, 2014 11:25:30 PM

well did u try playing a different server? i play on high with 50+ fps on hd 7870 and fx 6300 sometimes mine is like that for certain servers, did u play single player?
m
0
l
February 3, 2014 11:26:21 PM

Arms 3 runs horrible on hardware its extremely CPU Dependant even 4930k's overclocked to 4.5ghz seems to peak at 45 fps with a better gpu than yours.if you really wanna get good fps in that game youre going to need to invest in some serious hardware
m
0
l
Related resources
February 3, 2014 11:32:04 PM

firo40 said:
Arms 3 runs horrible on hardware its extremely CPU Dependant even 4930k's overclocked to 4.5ghz seems to peak at 45 fps with a better gpu than yours.if you really wanna get good fps in that game youre going to need to invest in some serious hardware

that is perfect for the game, i play on a crappier gpu and cpu and i play on high with 4gb of ram, it should work
m
0
l
February 4, 2014 12:15:25 AM

MasterGamer99 said:
well did u try playing a different server? i play on high with 50+ fps on hd 7870 and fx 6300 sometimes mine is like that for certain servers, did u play single player?

Single player on Ultra everything ran at about 60+ all the time from the missions I have done.
I switched servers and I went up to 30FPS on high with anti aliasing full.
Then again I tried a wasteland server and only got 10 FPS
m
0
l
February 4, 2014 11:51:19 AM

Bryce1197 said:
MasterGamer99 said:
well did u try playing a different server? i play on high with 50+ fps on hd 7870 and fx 6300 sometimes mine is like that for certain servers, did u play single player?

Single player on Ultra everything ran at about 60+ all the time from the missions I have done.
I switched servers and I went up to 30FPS on high with anti aliasing full.
Then again I tried a wasteland server and only got 10 FPS

well then it is your internet connection/where the server is. try different severs and find ways too make your internet a bit quicker, are you plugged right in to your modem,router?
m
0
l
!