Brand new pc starts but after sometimes black screen comes saying no signal

Hi everyone,

I bought all my pc parts from Amazon.co.uk. I assembled them with all the precautions and it was working fine for first week played all my games etc. but then suddenly today morning I started it up and while playing game, browsing web etc. randomly black screen comes saying no signal on monitor even though i can hear my songs or game sounds which means that pc is working. Then just after few seconds to 1 min display comes back from where it left. I checked the HDMI lead with my xbox its working fine also checked with DVI problem only with PC. I removed my gpu and started my pc with mobo integrated gpu and it boots fine and even after 20 mins in watching youtube or anything it doesn't go black screen or say no signal or anything. So guys please help me in finding where's the problem is. Is it mobo pci-e slot or my external AMD 7790 gpu ? I don't see any problem with my psu but u guys know better.

MY specs

CPU -AMD fx 6300
GPU - Asus hd 7790 DOC II 1 gb GDDR5
Mobo - Asus M5A78L-M/USB3 Motherboard
Ram - Corsair CMZ4GX3M1A1600C9 4GB 1600MHz CL9 DDR3 Vengeance
PSU - XFX 450W Core Edition 80+ Bronze Wired Power Supply
HDD - WD 1TB 3.5 inch Internal Hard Drive - Caviar Blue

Thanks

P.S. Parts are still in warranty but I don't won't to send many parts for replace as it cost higher for shipping more parts then one or two.. :/
6 answers Last reply
More about brand starts black screen signal
  1. I personally think it may be the PCI-e slot, especially with the random blackouts.
  2. thanks for you input Sora. Yea that's why I am thinking to replace mobo, psu and gpu all three just to be safe. Although i don't think its psu fault but I am helpless.
  3. vrguy said:
    thanks for you input Sora. Yea that's why I am thinking to replace mobo, psu and gpu all three just to be safe. Although i don't think its psu fault but I am helpless.


    I having the same problem but only when im playing games T_T.
    cpu: AMD FX-6300 Vishera 3.5GHz
    GPU: Asus hd 7790 DOC II 1 gb GDDR5
    Mobo: ASRock 970 Extreme3 R2.0
    Ram:G.SKILL Ares Series 8GB (2 x 4GB)
    Psu: CORSAIR CXM series CX430M 430W ATX12V v2.3 80 PLUS BRONZE
    HDD: Seagate Barracuda ST500DM002 500GB

    I can do everything else fine just when i play games my screen will go black sound skips and i have to restart my computer. I hope there is a solution out there
  4. sorry to hear that Ryusan2113 :/ I read some forms 7870 or something are having these problems u mentioned some people problem resolved I don't remember how they did it though it was either gpu drivers or psu not sure.


    anyone here still could point out the problem as there is still time untill i post for refund ? I m really thankful just dying to play bfbc2 :/ I bought my first beast pc in life to play any game i throw at it and this is what my fortune has thrown at me a faulty pc lol :D
  5. Hiya me again. So I been playing around with the catalyst drivers. I now have the nww beta one and what I did was enable graphics overdrive turned the gpu clock down 3% and the memory clock to 1400mhz I been playing and today makes one day now. I haven't crashed or anything yet so hopefully it doesn't. Try that and see how it goes.
  6. nice to hear that :) but mine problem is different it occurs even on the boot screen or while windows is loading I didn't even installed driver so that's not the case here. Thanks for ups anyways :)
Ask a new question

Read More

Games Graphics