Sign-in / Sign-up
Your question

PC Won't power on, Green Motherboard LED Blinking

Tags:
  • Processors
  • Motherboards
  • RAM
  • CPUs
  • Components
  • Power Supplies
Last response: in Components
February 26, 2014 4:25:27 PM

I ordered all my parts for my build a few months ago. It was my first build, and I haven't been able to get around to building it until the last month or so. When I first got it, before putting the motherboard in the case, I tried to post it outside of the case, however I couldn't get all the parts going and all the fans spinning. I was only going off of youtube tutorials to build the thing at that point, and all I was doing was taking a screwdriver and tapping it against the power switch/wire, to get it to start. I must have messed something up, because after several tries, when I tapped the screwdriver to the power, there was a spark somewhere in the middle of the motherboard, and there was a burning smell. I quickly turned the psu off, but after that I wasn't able to get anything running at all anymore. The green LED power light that was a constant light before that point, was blinking.

A week or so later, I exchanged the motherboard for a new one. I tried that one, but had the same problem. Nothing powered on, and the green LED was still flashing. I read a bunch of things from the internet, and came to the assumption that it was a problem with my PSU. So I exchanged that one, and tried everything again. But yet again, the same thing happened, nothing powered on and the led still blinked.

I took the stick of RAM out and tried it with just the CPU, but the green LED still blinked. I suppose it must be a problem with my CPU, but I'm really not sure how to test it or how to know. I would appreciate any help at this point. I'm not very technical, and can honestly say I have no idea what I'm doing. Thanks in advance, and if you need any more info, don't hesitate to ask!

The Parts:

CPU - Intel Core i5-4670 Haswell 3.4GHz LGA 1150 84W
RAM - Crucial Ballistix Sport 8GB 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600
MoBo- Asus Z87-A DDR3 1600 LGA 1150
GPU - SAPPHIRE 100352-3L Radeon HD 7950 3GB 384-bit GDDR5 PCI Express 3.0 x16
PSU- Corsair Builder Series CX 500 Watt ATX/EPS 80 PLUS (CX500)
Case (If it matters) - NZXT Phantom 410
HDD - WD Blue 1 TB Desktop Hard Drive: 3.5 Inch, 7200 RPM, SATA 6 Gb/s

More about : power green motherboard led blinking

a b à CPUs
a b V Motherboard
February 26, 2014 4:33:03 PM

did you use the power supply before or is it brand new
m
0
l
February 26, 2014 4:41:47 PM

Everything is brand new. There were two power supplies used, neither fixed the problem. I don't think it is the PSU though.
m
0
l
Related resources
a b à CPUs
a b V Motherboard
February 26, 2014 7:16:22 PM

you may need to return the cpu and try to see if the fixes it
m
0
l
February 27, 2014 4:38:18 PM

I was worried I'd have to do that. Is there no way to test if the cpu is the culprit first?
m
0
l
a b à CPUs
a b V Motherboard
February 27, 2014 5:54:53 PM

you would need someone who has a build that can support 1150 socket to try it and make sure you know there build is working
m
0
l