Solved

Cloned to SSD - Black Screen after login

I just got a brand new HP Envy 15 with Windows 8.1. stock drive is samsung 5400 rpm hdd (1tb), so I bought a samsung 840 evo (250gb). I cloned the ssd using a USBenclosure and put her in.

When I booted up, it took 3 minutes of black screen (after login screen) before desktop showed. And this seems to be the case everytime I login. It either takes all this time stuck on a black screen (however I can press CTRL+ALT+ESC menu) or it seems to never load the screen at all, just a black screen.

Any ideas what the problem might be or what I should do?
Thanks for your
3 answers Last reply Best Answer
More about cloned ssd black screen login
  1. always install fresh onto an SSD - start over with the SSD in the laptop and install windows after deleting any partitions
  2. Best answer
    One thing you could check is to see if your partition is misaligned. Here's a link on how to check and fix if it is:

    LINK

    Could also try a Windows repair from DVD.
  3. dingo07 said:
    always install fresh onto an SSD - start over with the SSD in the laptop and install windows after deleting any partitions

    Well, Windows 8.1 came on my laptop, so I can't install it onto my SSD. I did originally try putting the SSD into my laptop and tried to boot Windows 7 from my disk drive, but that didn't work, I guess probably because of my computer's configured for Windows 8.1.

    Anonymous said:
    One thing you could check is to see if your partition is misaligned. Here's a link on how to check and fix if it is:

    LINK

    Could also try a Windows repair from DVD.

    Ok, I'll try that. I also made recovery discs before I began the cloning process, so I might be able to try that as well.
Ask a new question

Read More

Windows 8 Login