Sign-in / Sign-up
Your question
Solved

Asrock Extreme9 (New Build) won't start up. Where is the cpu power connector?

Tags:
  • Power Supplies
  • Boot
  • ASrock
  • Motherboards
Last response: in Motherboards
March 15, 2014 3:39:54 AM

Hey guys, do you guys know where the CPU Power connector is on Asrock Extreme9 AC? My new custom build isn't starting up, but I have plugged everything except for the 'CPU Power Connector'. I can't tell if there isn't one, and that it is a problem with my PSU (Corsair AX860i). Does the AX860i turn on when you flick the switch or when the mobo is on? I am very VERY confused.

More about : asrock extreme9 build start cpu power connector

a c 184 ) Power supply
a b δ ASRock
a c 404 V Motherboard
March 15, 2014 4:01:23 AM

You will need to plug in the CPU power connector - it's up at the top of the board, by the heatsinks over the VRMs. That board has two.
m
0
l
March 15, 2014 4:08:23 AM

I connected it, yet it still doesn't work. I can not tell what is wrong :|. I spent so much on this PC just for it not to work. Anything else?
m
0
l
Related resources
a c 184 ) Power supply
a b δ ASRock
a c 404 V Motherboard
March 15, 2014 4:26:47 AM

OK. Read through the sticky linked above.
m
0
l
March 15, 2014 4:45:38 AM

I read and did all that yet it is still not turning on. Do I need windows? I don't have an OS, but I was trying to test the fans.
m
0
l
a c 184 ) Power supply
a b δ ASRock
a c 404 V Motherboard
March 15, 2014 4:54:43 AM

Did you push the power button on the case?

You should at least get some video output telling you there's no OS.
m
0
l
March 15, 2014 5:39:21 AM

Someone Somewhere said:
Did you push the power button on the case?

You should at least get some video output telling you there's no OS.


Nope. There is no power going to the Motherboard. I am not sure if the PSU's fan is meant to be spinning. It is an AX860i Corsair.
m
0
l
March 15, 2014 5:53:31 AM

I fixed it! Please lock thread. pf.
m
0
l
a c 184 ) Power supply
a b δ ASRock
a c 404 V Motherboard
March 15, 2014 7:00:07 AM

Mind saying what the issue was? It could help someone who finds this thread later.
m
0
l

Best solution

March 15, 2014 5:36:47 PM

Someone Somewhere said:
Mind saying what the issue was? It could help someone who finds this thread later.


One of the PSU cables were actually broken/torn. I just replaced it.
Share