Solved

samsung 840evo ssd wont install windows 7 home premium

ok so i think i posted in the wrong area but let me explain what is going on. I just built a new rig and am trying to load windows 7 onto my ssd. I also have an asus m5a99x evo r2.0 mobo. Whenever I try to install windows onto the drive I get this error '' windows could not format a partition on disk 0. the error occurred while preparing the partition selected for installation. error code 0x80070057''. I thought the ssd was bad so i took it back to frys and exchanged it for a new one. It is still doing the same thing. I have tried a lot of things. I changed the sata 3 cable out. I tried different sata ports. i have tried putting the dvd and sdd on the same sata controller. Nothing is working. Sometimes when i go into command prompt it doesnt even recognize the ssd which is strange. Does anyone have any input on to why is this happening? DO i need a different SSD? Is something shorted out? In BIOS it sees the ssd everytime. Could the OEM copy I got be bad? I really dont know what to do now. Any help would be greatly appreciated. THanks!
6 answers Last reply Best Answer
More about samsung 840evo ssd wont install windows home premium
  1. OK, why the duplicate question?
  2. sorry just trying to be more specific in my question
  3. ChrisDFW1 said:
    ok so i think i posted in the wrong area but let me explain what is going on. I just built a new rig and am trying to load windows 7 onto my ssd. I also have an asus m5a99x evo r2.0 mobo. Whenever I try to install windows onto the drive I get this error '' windows could not format a partition on disk 0. the error occurred while preparing the partition selected for installation. error code 0x80070057''. I thought the ssd was bad so i took it back to frys and exchanged it for a new one. It is still doing the same thing. I have tried a lot of things. I changed the sata 3 cable out. I tried different sata ports. i have tried putting the dvd and sdd on the same sata controller. Nothing is working. Sometimes when i go into command prompt it doesnt even recognize the ssd which is strange. Does anyone have any input on to why is this happening? DO i need a different SSD? Is something shorted out? In BIOS it sees the ssd everytime. Could the OEM copy I got be bad? I really dont know what to do now. Any help would be greatly appreciated. THanks!


    i just had this problem a couple of hours ago. do you have a HDD connected? or just the ssd?
  4. i have my hdd disconncted currently
  5. Best answer
    ChrisDFW1 said:
    i have my hdd disconncted currently



    try to install windows with both your hdd and sdd connected
  6. *wrong location post - sorry*
Ask a new question

Read More

SSD Storage Windows 7