Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Standard VGA graphics adapter (code 10), sleep and hibernate button greyed out and limited internet access

Last response: in Windows 7
Share
March 24, 2014 7:41:22 PM

Hey guys,
A few days ago my ASUS laptop started messing up and now the sleep/hibernate buttons are greyed out, i have limited access to the internet despite a strong signal, word freezes when i attempt to save and the standard VGA graphics adaptor is displaying a code 10 error.
This all started when i opened my laptop and the screen resolution had converted to 800x600 for some reason.
I'm not really tech savy and i've been going around trying to find out whats wrong but i just cant figure it out. It's been really annoying, i basically cant use my laptop as the screen also loads slowly in parts.
Any help please??
a b D Laptop
a c 112 U Graphics card
March 25, 2014 9:51:43 AM

How much time has passed since you have bought the laptop, and can you please send us the specs of the laptop.
m
0
l

Best solution

a c 223 D Laptop
a c 166 U Graphics card
a c 370 $ Windows 7
March 25, 2014 10:04:03 AM

Sounds like your drivers are no longer installed. Did you have any other issues before with a virus or anything? Did you shut down the laptop improperly or did it crash? The video card should not be listed as "standard VGA adapter", it needs to be whatever the video card actually is. If this is the ONLY issue you've had, go to ASUS support page and download and install the Cipset, Video, Audio, Ethernet, WiFI and power management drivers. You may need some other ones for a media card reader and such if you have those.
Share
Related resources
Can't find your answer ? Ask !
March 25, 2014 6:58:58 PM

goku1234567890 said:
How much time has passed since you have bought the laptop, and can you please send us the specs of the laptop.

Thanks for replying :) 
I bought my laptop around 2-3 years ago and the specs are:

System Model: K43SD
Processor: Intel(R) Core(TM) i7-2670QM CPU @ 2.20GHz
Memory: 8192 MB RAM
DirectX Version: DirectX 11
--------------------------------------------
Drivers:
Name: RTKVHD64.sys
Version: 6.00.0001.6642
m
0
l
March 25, 2014 7:15:04 PM

hang-the-9 said:
Sounds like your drivers are no longer installed. Did you have any other issues before with a virus or anything? Did you shut down the laptop improperly or did it crash? The video card should not be listed as "standard VGA adapter", it needs to be whatever the video card actually is. If this is the ONLY issue you've had, go to ASUS support page and download and install the Cipset, Video, Audio, Ethernet, WiFI and power management drivers. You may need some other ones for a media card reader and such if you have those.


I think i might've shut down the laptop improperly and then when it started up it started having these problems.
Do i need to install all of them? I checked on device manager and it says that all the adapter's i have are working properly.
m
0
l
a c 223 D Laptop
a c 166 U Graphics card
a c 370 $ Windows 7
March 26, 2014 7:03:22 AM

Gintokiiz said:
hang-the-9 said:
Sounds like your drivers are no longer installed. Did you have any other issues before with a virus or anything? Did you shut down the laptop improperly or did it crash? The video card should not be listed as "standard VGA adapter", it needs to be whatever the video card actually is. If this is the ONLY issue you've had, go to ASUS support page and download and install the Cipset, Video, Audio, Ethernet, WiFI and power management drivers. You may need some other ones for a media card reader and such if you have those.


I think i might've shut down the laptop improperly and then when it started up it started having these problems.
Do i need to install all of them? I checked on device manager and it says that all the adapter's i have are working properly.


Yes, install the drivers. The video card should not be showing up as standard VGA.
m
0
l
June 24, 2014 7:50:05 AM

Gintokiiz said:
Hey guys,
A few days ago my ASUS laptop started messing up and now the sleep/hibernate buttons are greyed out, i have limited access to the internet despite a strong signal, word freezes when i attempt to save and the standard VGA graphics adaptor is displaying a code 10 error.
This all started when i opened my laptop and the screen resolution had converted to 800x600 for some reason.
I'm not really tech savy and i've been going around trying to find out whats wrong but i just cant figure it out. It's been really annoying, i basically cant use my laptop as the screen also loads slowly in parts.
Any help please??


m
0
l
!