Solved

I need some Help here Please!!!!!!!!!!!!!!!!!

attempted BIOS update/flash through Windows but it manages to erase/corrupt the BIOS and did not rewrite the new version so now my ASUS CG5290 is bricked on startup no video/No POST all fans spin but that's it no other sounds/ No beeps, pulled battery tried resetting no go..... New pre-programmed BIOS chip????? will that possibily get it up running? Need help here!!!!

Contacted ASUS and a few Local places its like ******* talking to a brick wall I cannot get any ******* knowledgeable information whatsoever....stressing the **** out and loosing sleep over this.....HELP
22 answers Last reply Best Answer
More about question
  1. Watch the language, please.
  2. I apologize but I'm wigging out stressing over here!! I need some help and it sucks when You can't get any!!
  3. OK, so.

    You tried to flash the BIOS, and it failed?
    1. Why?
    2. Did you follow directions from ASUS exactly?
  4. I don't know what to do, get/order a new BIOS chip and pray/hope that will get it up and going?, I'm pissed please don't tell me that motherboard is not toasted now....
  5. JR1988 said:
    I don't know what to do, get/order a new BIOS chip and pray/hope that will get it up and going?, I'm pissed please don't tell me that motherboard is not toasted now....


    You can't just order a new BIOS chip. It is hardwired to the motherboard.
  6. I used ASUS update utility through windows... it can allegedly flash/erase/rewrite etc, well it managed to erase then stalled hung up/failed now its screwd..... No boot/POST/No video, tried everything unhooked everything/reset nothing.

    So it definitely corrupted the BIOS.....
  7. Best answer
    JR1988 said:
    I used ASUS update utility through windows... it can allegedly flash/erase/rewrite etc, well it managed to erase then stalled hung up/failed now its screwd..... No boot/POST/No video, tried everything unhooked everything/reset nothing.

    So it definitely corrupted the BIOS.....


    Yeah, it sounds like its bricked.
    What does ASUS say? Is it still under warranty?
  8. no its not hardwired on mine its in a socket I can pop it/in out etc
  9. try this link http://www.technibble.com/how-to-recover-from-a-bad-bios-update/

    I've had to do this once or twice, not sure about your motherboard though, so no guarantees.
  10. NO its not under warranty, I heard some say I should try to put in the new chip and if that doesn't work then yeah RMA....or find used working board or update newer board/new system, and I really don't want to do that right now haha
  11. Well...at this point, you have a non-working system. Your choice as to how to proceed.
  12. well I guess I'll go with trying/ordering new programmed chip see if that works....but waiting a week for some **** that you don't know will work or not... now that's aggravating the hell out of me haha
  13. Again......
  14. Oh I'm just stressed out/anxiety/nervous wreck currently, again I apologize ate my Xanax to calm me down hopefully haha
  15. I just wanna knock myself in the head for using that damn in Windows flashing utility haha lesson learned don't use it haha
  16. well i bricked my ECS mobo couple years back. The BIOS was not hot wired and i tried getting other bios into it but to no avail. As it was not i warranty i just had to buy a new mobo.
  17. I doubt I would buy a new Mobo well not the same old outdated rampage ii gene anyways maybe a newer mobo save other hardware/memory I know its still good etc
  18. well I ordered the chip from ebay BIOSDEPOT so we will see what happens....
  19. I appreciate the support/response from you guys though thank you
  20. JR1988 said:
    I appreciate the support/response from you guys though thank you


    Let us know how it turns out.
  21. Well I ordered/2 day shipped an ibuypower AM680FX tower

    FX-4300, 8gig and R7 240 2 gb. I'm sure ill be happy haha, That GPU isn't that spectacular but not too bad might go with something a little better in the future haha
  22. GOT THE CHIP IN!!! IT WORKS!!!!!!!!!!

    very nice booted right up, some weird shit going on now though all fans running full blast still and having internet problems, driver or hardware issue with Ethernet adapter.....so reinstalling windows to attempt to fix tried different drivers for adapter but no go.....always some shit man haha
Ask a new question

Read More

BIOS Motherboards