Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

CPU FAN error , Corsair H55, Asus M5a99 MOBO

Last response: in Motherboards
Share
April 21, 2014 7:18:30 PM

Okay guys so i just finished my first build and after a long struggle i got everthing done i boot up and i get CPU fan error , everthing else seems perfect. I went into bios and my temp was around 47 C. I really cant tell if the h55 is working or not because i do nopt believe the water block lights up on this version. Its plugged into the cpu fan header


Update , Changed CPU Fan headers , still getting cpu fan error , any way to know if my h55 is DOA?

Best solution

a b Ĉ ASUS
a c 141 à CPUs
a c 141 V Motherboard
April 21, 2014 7:23:12 PM

Read the instructions for the h55. Find where the fan and pump connectors are supposed to go. The plug them into your mobo that way. I think the fans go to the cpufan header and the block to another fan header. So I think you got them around the wrong way.
Share
April 21, 2014 7:29:35 PM

i7Baby said:
Read the instructions for the h55. Find where the fan and pump connectors are supposed to go. The plug them into your mobo that way. I think the fans go to the cpufan header and the block to another fan header. So I think you got them around the wrong way.


Your probably right , i am connecting it to the 4 pin CPU fan hearder instead to see fi that works, i was using the 3 pin before
m
0
l
Related resources
April 21, 2014 7:31:25 PM

Okay so afrer swithcing fan headers no only did i still get the error but computer shuut down on me
m
0
l
a b Ĉ ASUS
a c 141 à CPUs
a c 141 V Motherboard
April 21, 2014 7:45:23 PM

If you've connected per the manual then its a h55 fault. RMA it.
m
0
l
!