Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

can't get my new graphics card to work!! black screen after windows loads...

Last response: in Graphics & Displays
Share
April 24, 2014 8:15:25 AM

Hi! I just got an Asus HD7970, but after I installed it to my PC, I see that windows boots up, but then a black screen follows and I can't see anything anymore.

I already downloaded the latest AMD driver before... The only way I could get it to work was in safe mode, but in a horrible resolution.

My specs:

Asus P8Z77-V PRO
i5-3570k
G skill Ares 16gb 1866Mhz
Be quiet pure power l8 630W
I'm running windows 8.1 pro.


Does anyone have a fix for this? I searched every single thread but I couldn't find a solution that worked for me.

Thanks in advance!
a b U Graphics card
April 24, 2014 8:28:15 AM

Did you uninstall your previous drivers?
m
1
l
a c 196 U Graphics card
April 24, 2014 8:33:07 AM

You need to have removed the previous video card's drivers first. You may be able to use something like CCleaner in Safe Mode to do it, or just re-install your old card so you can uninstall it properly.
m
0
l
Related resources
April 24, 2014 8:54:26 AM

mouse24 said:
Did you uninstall your previous drivers?


I didn't have a graphics card before... I was using the intel HD4000. do I uninstall that through device manager?
m
0
l
a c 196 U Graphics card
April 24, 2014 8:58:42 AM

When you installed the new graphics card, did you move your monitor's cable to it? Otherwise, I believe you'd need to load the LucidLogix MVP drivers that come with your board.
m
0
l
April 24, 2014 9:11:10 AM

Found the solution!! I just had to disable the Intel hd4000... I was just about to uninstall when I thought I could just try disabling it hahaha! Thanks guys!
m
0
l
!