Solved

Please Help Me With This issue ..

I have
motherboard gigabyte GA-78LMT-S2P.
Cpu Athon 2 X2 280 3.6Ghz
TeamDark 4GB CL9 1.5V 1600.
HD Western Blue 1T
Many Times I have Problem With Games just Games
And If This Problem Start I can't Run Any Game . Games Working Very Slow .
I Need To Restart 1 Or 2 Times Then Games back To Work .
I Changed The Motherboard And The Ram But Still Have This Issue.
From CPUID I Got these readings.

+12V : Value=7.82V Min=7.78V Max=7.87V.
+5V : Value=2.74V Min=2.74V Max=2.74V.
+3.3V : Value=2.03V Min=2.02V Max=2.03V.
+5V VCCH : Value=2.78V Min=2.78V Max=2.78V.
VBAT : Value=1.55V Min=1.55V Max= 1.55V
-12V : Value= -8.83V Min= -8.83V Max= -8.83V
-5V : Value= -8.83V Min= -8.83V Max= -8.83V
VIN1: Value= 1.48V Min= 1.48V Max= 1.48V
Powers Package: Value=16.80W Min=16.80W Max 62.70W

please help me to know what's worng :(

I changed The Motherboard When I thought the issue from Vgs Card
Then I Changed Ram From KingStone Hyperx To Team Dark Because Kingstone 1.65V While Board Support 1.5V
Now Nothing Left except Psu And Processor .
15 answers Last reply Best Answer
More about issue
  1. does the board support that processor?
  2. Motherboard Support The Processor
  3. Daryl Dixon said:
    I have
    motherboard gigabyte GA-78LMT-S2P.
    Cpu Athon 2 X2 280 3.6Ghz
    TeamDark 4GB CL9 1.5V 1600.
    HD Western Blue 1T
    Many Times I have Problem With Games just Games
    And If This Problem Start I can't Run Any Game . Games Working Very Slow .
    I Need To Restart 1 Or 2 Times Then Games back To Work .
    I Changed The Motherboard And The Ram But Still Have This Issue.
    From CPUID I Got these readings.

    +12V : Value=7.82V Min=7.78V Max=7.87V.
    +5V : Value=2.74V Min=2.74V Max=2.74V.
    +3.3V : Value=2.03V Min=2.02V Max=2.03V.
    +5V VCCH : Value=2.78V Min=2.78V Max=2.78V.
    VBAT : Value=1.55V Min=1.55V Max= 1.55V
    -12V : Value= -8.83V Min= -8.83V Max= -8.83V
    -5V : Value= -8.83V Min= -8.83V Max= -8.83V
    VIN1: Value= 1.48V Min= 1.48V Max= 1.48V
    Powers Package: Value=16.80W Min=16.80W Max 62.70W

    please help me to know what's worng :(


    Need info.


    The names of the games you are trying to play.

    The graphics card name.

    The wattage of your power supply.

    The resolution of your monitor.
  4. maxalge said:
    Daryl Dixon said:
    I have
    motherboard gigabyte GA-78LMT-S2P.
    Cpu Athon 2 X2 280 3.6Ghz
    TeamDark 4GB CL9 1.5V 1600.
    HD Western Blue 1T
    Many Times I have Problem With Games just Games
    And If This Problem Start I can't Run Any Game . Games Working Very Slow .
    I Need To Restart 1 Or 2 Times Then Games back To Work .
    I Changed The Motherboard And The Ram But Still Have This Issue.
    From CPUID I Got these readings.

    +12V : Value=7.82V Min=7.78V Max=7.87V.
    +5V : Value=2.74V Min=2.74V Max=2.74V.
    +3.3V : Value=2.03V Min=2.02V Max=2.03V.
    +5V VCCH : Value=2.78V Min=2.78V Max=2.78V.
    VBAT : Value=1.55V Min=1.55V Max= 1.55V
    -12V : Value= -8.83V Min= -8.83V Max= -8.83V
    -5V : Value= -8.83V Min= -8.83V Max= -8.83V
    VIN1: Value= 1.48V Min= 1.48V Max= 1.48V
    Powers Package: Value=16.80W Min=16.80W Max 62.70W

    please help me to know what's worng :(


    Need info.


    The names of the games you are trying to play.

    The graphics card name.

    The wattage of your power supply.

    The resolution of your monitor.



    when this issue starts i can't run any game even Pes 2013.
    Powersupply 300W I have Case Gigabyte Gz-X3
    Iam Working On Onboard graphics card
    resolution of monitor : 1024*768
  5. Your voltages are way out.
    On a psu it should only ever be about plus or minus 10% each way on the stated voltage ratings.

    If your readings are right, there is something wrong with your Psu.
    Without the correct power it will hinder the speed of hardware.
    And can lead to an unstable system, performance.

    An unstable power supply can cause problems like this. If you try another power supply it should resolve the problem.
  6. Shaun o said:
    Your voltages are way out.
    On a psu it should only ever be about plus or minus 10% each way on the stated voltage ratings.

    If your readings are right, there is something wrong with your Psu.
    Without the correct power it will hinder the speed of hardware.
    And can lead to an unstable system, performance.

    An unstable power supply can cause problems like this.


    I changed The Motherboard When I thought the issue from Vgs Card
    Then I Changed The Ram From KingStone Hyperx To Team Dark Because Kingstone 1.65V While Voard Support 1.5V
    Now Nothing Left except Psu And Processor .
  7. Daryl Dixon said:



    when this issue starts i can't run any game even Pes 2013.
    Powersupply 300W I have Case Gigabyte Gz-X3
    Iam Working On Onboard graphics card
    resolution of monitor : 1024*768


    Your system should be able to play pes 2013 on low settings.

    What are the problems exactly? Just slow?

    You say you need to restart, is your computer freezing when you try to play a game?
  8. maxalge said:
    Daryl Dixon said:



    when this issue starts i can't run any game even Pes 2013.
    Powersupply 300W I have Case Gigabyte Gz-X3
    Iam Working On Onboard graphics card
    resolution of monitor : 1024*768


    Your system should be able to play pes 2013 on low settings.

    What are the problems exactly? Just slow?

    You say you need to restart, is your computer freezing when you try to play a game?


    Games Run Very Slow i Need To Restart To Make The Games Working
    No Freezing In PC When I Watch A Video Or Browsing Internet Just The Issue Appears In Games
  9. processor is very slow. comes from china. might not be right for the board. i still think it's a compatibility problem.

    reset cmos. see if things will line up correctly.
  10. swifty_morgan said:
    processor is very slow. comes from china. might not be right for the board. i still think it's a compatibility problem.

    reset cmos. see if things will line up correctly.


    From Gigabyte Website

    CPU AM3+ Socket:
    Support for AMD AM3+ processor
    Support for AMD AM3 Phenom™ II processor /
    AMD Athlon™ II processor
  11. Hope You May Tell ME The Issue :(
  12. Daryl Dixon said:
    swifty_morgan said:
    processor is very slow. comes from china. might not be right for the board. i still think it's a compatibility problem.

    reset cmos. see if things will line up correctly.


    From Gigabyte Website

    CPU AM3+ Socket:
    Support for AMD AM3+ processor
    Support for AMD AM3 Phenom™ II processor /
    AMD Athlon™ II processor


    show me where it lists that wacky processor.
  13. Daryl Dixon said:
    swifty_morgan said:
    processor is very slow. comes from china. might not be right for the board. i still think it's a compatibility problem.

    reset cmos. see if things will line up correctly.


    From Gigabyte Website

    CPU AM3+ Socket:
    Support for AMD AM3+ processor
    Support for AMD AM3 Phenom™ II processor /
    AMD Athlon™ II processor

    show me where it lists that wacky processor.


    AMD Athlon™ II processor
    I have Athlon2 X2 280 3.6Ghz
  14. waiting your help
  15. Best answer
    Daryl Dixon said:
    swifty_morgan said:
    processor is very slow. comes from china. might not be right for the board. i still think it's a compatibility problem.

    reset cmos. see if things will line up correctly.


    From Gigabyte Website

    CPU AM3+ Socket:
    Support for AMD AM3+ processor
    Support for AMD AM3 Phenom™ II processor /
    AMD Athlon™ II processor


    On the cpu support list the athlon x2 280 specifically is not listed, the highest it goes is to the Athlon II X2 270.

    You probably need to update the bios to the newest version, you might get lucky.

    And your power supply numbers are wacky it is probably defective as well, do you have any other power supply you can install to test?
Ask a new question

Read More

Gigabyte Games CPUs Motherboards