Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

Slow internet after replacing another motherboard help pls

Last response: in Graphics & Displays
Share
May 20, 2014 2:25:48 PM

hello guys my internet is very slow i had 600kbps in my previous motherboard and the new 200kbps or 150kbps in downloads at my phone 600kbps at this new motherboard 200kbps pls help me guys
a c 141 V Motherboard
May 20, 2014 2:31:50 PM

When you replaced your motherboard, did you reload Windows and all the drivers for the new board, or just move your hard drive?
m
0
l
a c 107 V Motherboard
May 20, 2014 2:38:29 PM

Yeah, I noticed this when I changed motherboards. Windows automatically installed its own standard wifi card driver and my speed was awful. After uninstalling that driver and reinstalling the correct one from the manufacturer of the wifi card, the speed went back to normal.
m
0
l
Related resources
May 21, 2014 6:38:23 PM

Guys i buy New Hard Disk its the same i try 2 hard disk but its the same :D 

when i put another internet card download speed 10 kbps when i put this 200kbps but my net is 600kbps+

maybe bad motherboard or ? i will solve this thread just buy a new pc :D  ty guys but if u know how to fix tell me
m
0
l
a c 141 V Motherboard
May 21, 2014 6:49:22 PM

Load the correct drivers for your ethernet card (or port on the motherboard). Check your cable, in case it is bad; a replacement cable is a lot cheaper than replacing your motherboard or the whole PC.
m
0
l
May 22, 2014 8:25:55 AM

Onus said:
Load the correct drivers for your ethernet card (or port on the motherboard). Check your cable, in case it is bad; a replacement cable is a lot cheaper than replacing your motherboard or the whole PC.


This Ethernet card installs Alone when i install Xp and win 7

Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC#2 the card is old 2002 and it installs alone i try google for updates but nothing... and the motherboard port does not work Via Compatable Fast Ethernet Adapter is not working i put the cable on motherboard i try all nothing i found updates again nothing

so you mean i need updates for Realtek RTL8139 Family PCI Fast Ethernet NIC#2 ? but i found nothing and it installs alone Srry for my bad eng And i changed the cable too at my phone are 600kbps and laptop ... something is bad with motherboard or ethernetcard or maybe drivers but it installs alone
m
0
l
a c 141 V Motherboard
May 22, 2014 8:48:45 AM

From your last message, I'm assuming you have two ethernet ports, one on your motherboard, and one on a card? That should not cause a problem, but just in case, you might either remove the card and just use the motherboard's port, or disable the motherboard's port in your BIOS and just use the card.
m
0
l
May 22, 2014 9:01:14 AM

Onus said:
From your last message, I'm assuming you have two ethernet ports, one on your motherboard, and one on a card? That should not cause a problem, but just in case, you might either remove the card and just use the motherboard's port, or disable the motherboard's port in your BIOS and just use the card.


hi dude yes i have 2 ehternet ports one card one from my motherboard the motherboard port is not working it not find my ip adress when i make repair ... so you mean if i remove the card the motherboard port can working ?


i disabled motherboard port at device manager but if you mean if i disable at bios and my kbps is back then tell me step by step pls
m
0
l

Best solution

a c 141 V Motherboard
May 22, 2014 9:05:09 AM

I do not know the steps in your BIOS off the top of my head to disable the port. I also do not know that it will fix your problem; it may not, but if there is any kind of conflict among the different drivers, it might. Since you have disabled it in Windows, there shouldn't be a device driver loading for it.
Share
May 22, 2014 9:09:19 AM

Onus said:
I do not know the steps in your BIOS off the top of my head to disable the port. I also do not know that it will fix your problem; it may not, but if there is any kind of conflict among the different drivers, it might. Since you have disabled it in Windows, there shouldn't be a device driver loading for it.


ok i will google it how to disable if my kbps is back ok if not just buy another pc :D  ty

m
0
l
!