GTX 680 SLI Nvidia Control Panel not showing SLI option

So as the title says, my 2 year old GTX 680s , one of them has gone ham and doesn't want to show up in the nvidia control panel for me to enable SLI Option. I've tried -

Formatting from Win 8.1 to Win7 Home Premium , both genuine
5 Different SLI Bridges
Swapping the cards around
Letting the 'faulty' one run alone

BUT
I've recently put it in my brother's computer and it has worked just as well as it's brother.


Currently the cards are in slots 1 and 4 with a 4 way SLI Bridge , i've tried all varieties of SLI Bridges and combinations.

This is my rig -

Gigabyte Z87X OC-Force
32GB Kingston HyperX Ram @2133MHz
Intel Core i7-4770k @3.50Ghz

ALSO
The other graphic card is showing up on Windows Device Manager and it has been identified as having a problem but there's no fix to it or i don't know what i can do from there... Oh and they've never been overclocked or tampered with.

Any help would be greatly appreciated

Thanks
3 answers Last reply
More about gtx 680 sli nvidia control panel showing sli option
  1. Yuno Fukkame said:
    Sounds like it's time to get a r9 295x2


    I've been contemplating upgrading them but wouldn't a titan black be better ?
  2. When it shows up in device manager, try the update driver option there, and choose select from a list and pick the latest driver, then reboot.
  3. RobCrezz said:
    When it shows up in device manager, try the update driver option there, and choose select from a list and pick the latest driver, then reboot.

    Tried that but it just says that it's got the latest driver installed
Ask a new question

Read More

Option Nvidia Control Panel SLI Graphics Gtx