HDMI Display not working in windows with new 290 vapor-x, any ideas?

I currently have two displays hooked up to my new 290 vapor-x, one displayport to a 120hz monitor and one hdmi to my tv. The hdmi output is visible before windows boots to the desktop, and is also visible while the catalyst drivers are not installed. GPU-Z also shows the increased ~10watt idle power associated with multi-monitors, although nothing else in windows with the catalyst installed shows the tv at all.

I've tried booting only to hdmi, reducing the displayport refresh rate, tried all different tv hdmi inputs, tried different catalyst sets, tried two different win7 boot drives, and so far nothing's helped and I can't figure out what to do. Any help would be greatly appreciated!
16 answers Last reply
More about hdmi display working windows 290 vapor ideas
  1. Have you gone into Windows resolution settings and enabled the 2nd display? By default, only 1 display is used. Right click the desktop, click on screen resolution, and there will be settings to detect, enable and how to use the 2nd display.
  2. so wait it shows something but not something you wanted like for internet or tv or something am i right. Have you updated the drivers.
  3. https://www.youtube.com/watch?v=QIn179M5Unc

    heres a video for multi monitor setup but it uses vga and hdmi sorry.

    Anyways have you gone into the bios and checked multi monitor support
  4. yeah what bystander said is right also it'll say something about displays you can make it your primary, or secondary display. Mirror resolutions etc
  5. bystander said:
    Have you gone into Windows resolution settings and enabled the 2nd display? By default, only 1 display is used. Right click the desktop, click on screen resolution, and there will be settings to detect, enable and how to use the 2nd display.


    Only one display appears, even when I hit detect (same in Catalyst). But I will try it again with the drivers uninstalled to see if it shows the second display then.

    @kunthakenthe It only shows up on the TV for bios/predesktop content and when video drivers are uninstalled.
  6. Okay yeah, that's weird. With the driver uninstalled, it still only shows one display, automatically mirrored onto both as "Generic PnP monitor on Standard VGA Adapter." So it knows it's there but not as a separate input.
  7. Are both displays plugged into your GPU? I don't think it'll work if one is connected to your motherboard and one to your GPU.
  8. Yep, they were both plugged into the gpu. I also got it working now by using driver sweeper (or whatever it's called now) and the drivers from the cd that came in the package. I'll try to update to the newest catalysts and see if it's working now too. The CD has 13.12 installed, I'll try and see if I can upgrade still.
  9. Okay, upgrading to the newest betas breaks it again. I'll try the latest drivers on the sapphire site, sigh.
  10. dstln said:
    Okay, upgrading to the newest betas breaks it again. I'll try the latest drivers on the sapphire site, sigh.


    Try the latest WHQL drivers on AMD's site instead.
  11. congrats on the problem being solved. Use drivers from home site(AMD,intel, nvidia,etc) just better
  12. Unfortunately, it's really not solved. The latest drivers on AMD's site (14.4, 14.6b) don't fix my problem. The latest drivers on Sapphire's site (14.3) don't fix my problem. I'm likely going to have to contact Sapphire/AMD directly, or swap between drivers for different things. But the hdmi output should definitely be working regardless of which driver you choose, and it's not acceptable to have to pass up mantle, compatibility, and performance patches for something that should obviously work.
  13. it doesnt sound like a faulty hdmi but have you tried different cables. I think you should stay with the drivers that worked even though their outdated it seems the new ones have a problem.
  14. if your using nvidia us the surround sound. amd has eye infintiy for multiple monitors see if that works.

    http://www.tomshardware.com/answers/id-1655857/displayport-multiple-monitors-connect.html

    see if the link helps you at all either
  15. I've tried different HDMI cables, unfortunately that didn't help. My tv doesn't have displayport, or else I'd try that.

    I could try the hdmi to my monitor and see if that works or not I suppose.
  16. yeah i was going to give you a link for dp to hdmi but then tv only have hdmi,vga unless you want to use vga(i know it sucks.) huh so did you completley uninstall all previous drivers then re install if there some old ones they can conflict
Ask a new question

Read More

Windows TV Catalyst HDMI Graphics