Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Solved

possible defective cpu?

Last response: in CPUs
Share
July 10, 2014 8:41:38 AM

So my brother spilled lemonade on my computer and it made it turn on then off, doesn't boot up. so i figured it must have damaged my motherboard, i bought a new case (h440), a h100i liquid cooler, a new asrock z 77. IT STILL DOES THE SAME THING! note - i kept my hard drives RAM and my i7 3770k. Not sure if my processor got damaged too or maybe its the ram.

More about : defective cpu

a b à CPUs
July 10, 2014 8:44:14 AM

Ender91 said:
So my brother spilled lemonade on my computer and it made it turn on then off, doesn't boot up. so i figured it must have damaged my motherboard, i bought a new case (h440), a h100i liquid cooler, a new asrock z 77. IT STILL DOES THE SAME THING! note - i kept my hard drives RAM and my i7 3770k. Not sure if my processor got damaged too or maybe its the ram.


It is not defective, but you could have destroyed either the VRM in the CPU or some of the internal cores. I would try different RAM and see if it works with other RAM or if it beeps without RAM.
m
0
l
July 10, 2014 8:56:10 AM

Hmm well i ordered new ram which will be coming in later so ill try that out, worst case id have to buy a new processor right?
m
0
l
Related resources
a b à CPUs
July 10, 2014 8:57:32 AM

Ender91 said:
Hmm well i ordered new ram which will be coming in later so ill try that out, worst case id have to buy a new processor right?


Yes. Take out the RAM right now and boot. Tell me if you get beeps.
m
0
l
July 10, 2014 9:10:37 AM

So i didnt get any beeps but when i took out all the RAM, the computer didnt shut off surprisingly, it looked like it was running fine, the Red led CMOS on the back of the mb lit up and i didnt get any video.
m
0
l

Best solution

a b à CPUs
July 10, 2014 9:11:42 AM

Ender91 said:
So i didnt get any beeps but when i took out all the RAM, the computer didnt shut off surprisingly, it looked like it was running fine, the Red led CMOS on the back of the mb lit up and i didnt get any video.


If you didn't get beeps, that means your CPU is most likely dead or not seated properly. Reseat it and check that no pins on the mobo are bent.
Share
July 10, 2014 9:14:05 AM

Alright i have a strong feeling the cpu is dead but ill check for sure, thanks for helping.
m
0
l
a b à CPUs
July 10, 2014 9:14:32 AM

Ender91 said:
Alright i have a strong feeling the cpu is dead but ill check for sure, thanks for helping.


No problem, good luck :) 
m
0
l
!