Solved

Whole System Lagging Intermittently

I built a gaming desktop but for some reason my entire system will lag intermittently and has done so since I built it. The mouse will stop moving and the sound will stutter for about a half second at a time, sometimes every few seconds. This appears to disrupt networking as well and will often prevent webpages from loading. The lagging doesn't seem to be associated with the use of any particular system resources.

My PC build list can be found here: http://pcpartpicker.com/p/mbk8ZL

I've tried the following steps to solve or identify the problem with no avail so far:



The hardware passed all tests with no indication of any faults. The problem persisted even when the GPU and RAM were replaced. The original GPU and RAM (listed on the pcpartpicker build) are currently in the PC.

Any other suggestions as to how I can solve this problem are very much appreciated.
Reply to TheDrizzle
2 answers Last reply Best Answer
More about system lagging intermittently
  1. Best answer
    It looks like a bad motherboard, I'd RMA it and get a new one.
    Reply to TechyInAZ
  2. TheDrizzle said:
    I built a gaming desktop but for some reason my entire system will lag intermittently and has done so since I built it. The mouse will stop moving and the sound will stutter for about a half second at a time, sometimes every few seconds. This appears to disrupt networking as well and will often prevent webpages from loading. The lagging doesn't seem to be associated with the use of any particular system resources.

    My PC build list can be found here: http://pcpartpicker.com/p/mbk8ZL

    I've tried the following steps to solve or identify the problem with no avail so far:



    The hardware passed all tests with no indication of any faults. The problem persisted even when the GPU and RAM were replaced. The original GPU and RAM (listed on the pcpartpicker build) are currently in the PC.

    Any other suggestions as to how I can solve this problem are very much appreciated.


    I seem to be having this same problem with a build I've done recently. Just curious, did replacing the motherboard solve your issue?
    Reply to Calabrel
Ask a new question Answer

Read More

Lag Motherboards