Solved

Is there anything wrong with my M.2 SSD !!??

somebody can tell me what with my M.2 seems that its not working on full speed ?? or I'm wrong ???
https://ibb.co/gmNBek

I've tested the R/W speed so I've got R900/W450 (official specs are 1800/400)

SK Hynix PC300 256GB M.2 PCIe 3.0 x4 NVMe SSD

G1.Sniper B7 (rev. 1.0) | Motherboard - GIGABYTE
5 answers Last reply Best Answer
More about wrong ssd
  1. Where are you seeing these official specs? Please post a link.
  2. alceryes said:
    Where are you seeing these official specs? Please post a link.


    https://www.skhynix.com/eng/product/ssdClient.jsp
  3. Best answer
    If you check here - http://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/172326/PC300-NVMe-SK-hynix-256GB
    You're within the high and low end of read performance. Maybe something else is saturating the bus?

    Remember that mfg. synthetic benchmark numbers are just that, synthetic. They are designed to show the maximum of what the hardware can do in a perfect situation. Those perfect situations NEVER appear in real world tests.
  4. alceryes said:
    If you check here - http://ssd.userbenchmark.com/SpeedTest/172326/PC300-NVMe-SK-hynix-256GB
    You're within the high and low end of read performance. Maybe something else is saturating the bus?

    Remember that mfg. synthetic benchmark numbers are just that, synthetic. They are designed to show the maximum of what the hardware can do in a perfect situation. Those perfect situations NEVER appear in real world tests.


    yes you right but I'm gonna check with fresh installed OS.....
  5. Same results ((( so thanks a lot for help .
Ask a new question

Read More

XML SSD Speed