Sign in with
Sign up | Sign in
Your question
Closed

Cant play CoD4 Multiplayer! ( Singleplayer works fine )

Last response: in Video Games
Share
October 27, 2008 10:13:56 PM

help!!
i cant play CoD4 on multiplayer for some reason. i just got a Radion 3650, and it plays singleplayer at max settings.
but when i start multiplayer, my screen goes black and then i get a message saying

"iw3mp.exe has stopped working"
Check for a solution Online
Close program

and thats it!
please help.
heres my specs:

eMachines T5088
1.5 gigs of ram
Intel Pentium 4 3.2 GHZ
ati radion hd 3650

heres my computer:
http://www.emachines.com/products/products.html?prod=T5...
but i upgraded to 1.5 gigs of ram, and a ATI Radion HD 3650











October 28, 2008 12:40:17 AM

if u need more links lemmie know
October 28, 2008 4:21:38 AM

Ok, you have Vista right? I just installed Vista on my secondary computer and ran into the exact same problem. It's actually an easy fix:

-Control Panel
-Sound
-Recording tab
-Right click in the box and select "show disabled devices"
-"Stereo Mix" should then appear
-Right click it
-Enable
-Apply
-OK

Don't know why that works, but it does. By the way, my control panel is set to classic view so it may be a little different on yours. But you get the idea.
Related resources
October 30, 2008 1:55:04 AM

ty worx
November 5, 2008 10:29:33 AM

I'm having the same problem too. Single player works fine, everything on high. Then i try to go to multiplayer and i get the same error. Vista x64 sp1. q6600 4800x2.

Ill try the above solution tonight also.
November 5, 2008 12:30:58 PM

nuke3ae said:
I'm having the same problem too. Single player works fine, everything on high. Then i try to go to multiplayer and i get the same error. Vista x64 sp1. q6600 4800x2.

Ill try the above solution tonight also.


Please post back and tell if it works...
November 5, 2008 12:31:35 PM

physx7 said:
Please post back and tell if it works...


ok
November 5, 2008 10:16:30 PM

did the fix from above. I thought it was going to work, but instead the error is now: creat2dtexture(bunch of number/letters)invalid call
November 5, 2008 10:39:27 PM

crud.....
November 5, 2008 11:02:07 PM

i read on another post to try plugging in passive speakers to the microphone port but i dont think that that will fix the 2d error i am getting
November 7, 2008 3:51:43 PM

ok, reinstalled windows, installed cod4

followed the above tip and it does work perfectly now
November 7, 2008 7:54:44 PM

Thanks for posting!
Anonymous
December 30, 2009 10:54:21 PM

It works 100% now, thankyou. It's just i need to install punk buster now. Bye
Anonymous
August 9, 2010 4:35:52 AM

how do i get cod 6 multiplayer to work
August 9, 2010 4:41:55 AM

This topic has been closed by Mousemonkey
!