ECS K7S5A PRO problem

I just installed a ECS K7S5A Pro mainboard, hooked everything up, turned it on, and nothing happened. I've tried different ram, hard drives, video cards. I reseated the processor. The system turns on and the fans work, but no video and no beeps or anything. Please help!
10 answers Last reply
More about k7s5a problem
  1. try unplugging everything apart from 1 stick of RAM, the graphics Card, and the processor. (i.e. no drives etc).

    If it still doesn't work, then remove the motherboard from the case, place on a non-conductive surface (e.g. the bag the mobo came in), and again try with just RAM, CPU & Gfx.

    if it <i>still</i> doesn't work, then double check stuff like the clear CMOS jumper is in the right position, and that no other jumpers have fallen off or anything.

    Failing all that, it's almost certainly dead.

    ---
    Epox 8RDA+ rev1.1 w/ Custom NB HS
    XP1700+ @205x11 (~2.26Ghz), 1.575Vcore
    2x256Mb Corsair PC3200LL 2-2-2-4
    Sapphire 9800Pro 420/744
  2. the problem is, its an ecs motherboard.

    wpdclan.com cs game server - 64.246.52.144:27015
    now featuring (optional) cheating death!
  3. Lately, lot of problems like this one happened on Asus board too...and Abit..Gigabyte...


    -Always put the blame on you first, then on the hardware !!!
  4. What kind of power supply?


    -Always put the blame on you first, then on the hardware !!!
  5. Is the cpu supported?

    <font color=red><b>NF7-S/Mobile Barton 2600+
    210x12.5 1.8V
    1GB XMS PC3200
    9500np modded to 9700np</b></font color=red><font color=green><b>
    NF7-S/Unlocked Barton 2500+
    200x11.5 1.76V
    512MB XMS PC2700
    Ti4200
  6. its an enhance 360W power supply, but i don't think that's the problem. my previous mobo worked fine with it.
  7. its a 1.04 Ghz Athalon (not xp)
  8. not the best board in my opinion. had one that was trouble the entire year and half i held on to it.

    at any rate... i sort of recall the board having some jumper settings for cpu. and i think that it came with the wrong default settings or something. you might mess around with it and see if that is your problem.

    it was a very popular board despite all its problems. should be lots of comments in the boards here. try the archives over the last couple years.
  9. Read the first post in this forum.

    <font color=blue>Only a place as big as the internet could be home to a hero as big as Crashman!</font color=blue>
    <font color=red>Only a place as big as the internet could be home to an ego as large as Crashman's!</font color=red>
  10. thanks for your help guys. i think the board was DOA and i'm returuning it.
Ask a new question

Read More

Motherboards ECS