Sign in with
Sign up | Sign in
Your question

WinXP Pro problem

Last response: in Windows XP
Share
November 26, 2004 4:11:50 PM

Anytime I try to open a system folder, my computer, or my documents I get an error message that says "windows explorer encountered and error and has to close" I thought maybe SP2 was causing the problem so I removed it but I still have the error.

Do I need to put the WinXP disk in and repair or reinstall? Can anyone help me? Thanks in advance.

system specs:
Xaser 3 case with 420W TT PSU
AXP 2500 with SLK800 and TT a1215 fan(stock speeds)
9800 Pro
NF7-S v2.0
PDP DDR400 1GB(2-3-2-5)

Remember, there are no stupid questions, just stupid people.

More about : winxp pro problem

November 26, 2004 4:15:33 PM

Can you access those things fine from safemode?
Have you done a virus/spyware scan from safemode?

<A HREF="http://www.folken.net/myrig.htm" target="_new">My precious...</A>
November 26, 2004 4:20:11 PM

thanks for the quick reply. I haven't tried safemode yet, but I have done scans with Spybot S&D and Adaware and they haven't detected anything.

Remember, there are no stupid questions, just stupid people.
Related resources
November 26, 2004 9:03:49 PM

Have you tried a system restore? Hopefully that doesn’t screw things up worse. Have you check for any updates? Guess it would say you need the SP2, but I would check for more updates after that. I don’t know maybe I repair would work. I don’t think it will hurt (if you can’t resolve it). You can only try to fix something for so long before it’s quicker just to reload the OS, unless you have 50 GBs of games and programs. Good luck.
November 26, 2004 10:43:06 PM

I rebooted in safe mode and then ran spyware checks again and found some spyware. Deleted it and checked to see if there was some programs installed that I didn't recognize. Sure enough, found some, so I deleted them and now the system is running fine. Thanks again for the help everyone.

Remember, there are no stupid questions, just stupid people.
November 26, 2004 11:02:15 PM

Oops, thought you said you tried save mod. Nice call Folken
November 27, 2004 11:36:33 PM

I have started getting the same error messages when trying to open a folder and mostly when I right click to copy or move a file. This doesnt happen all the time though. I thought it was because of SP2 so I removed it. Still had the problem so I reinstalled SP2. Don't know ??? It all started after the first time I installed SP2.

For it is not what is seen, but what is not seen. :eek: 
November 28, 2004 2:36:14 AM

look for a file running in ur processes "wintaskad.exe" it is located in the program files\windows task ad. I found that this is what was causing the problem for me. You might have the same thing, but I'm not sure.

Xaser 3 case with 420W TT PSU
AXP2500 w\SLK900a + TT a1214 fan(11*200 at 1.85v)
9800 Pro
NF7-S v2.0
PDP DDR400 1GB(2-3-2-5)2.6v
Lite-On SOHW-832S
WD 80GB 8mb buffer caviar edition.
!